OBRADOVIĆ SUMIRAO URAĐENO: Želi relaksiranje tenzija sa Zvezdom, cilj je povratak u Evroligu

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović, sumirao je proteklu polusezonu, otkako se vratio na klupu crno belih.

Oni su sada treći u grupi Evrokupa iza Lokomotive i Huventuda, dok je u ABA ligi, lider Crvena zvezda.

O svom povratku, i očekivanjima u narednom periodu, on je govorio za Sport klub.

Srećan sam što sam ponovo u Partizanu. Ali, sve je ovo dug proces. Od apsolutno novog tima, sa samo trojicom (Zagorac, Dangubić, Trifunović) od prošle sezone, neophodno je vreme da se naviknemo jedni na druge, a onda i stignemo do cilja, budemo konkurentni u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. – rekao je on.

Potom je govorio o ambicijama tima:

-Učiniću sve što je u mojoj moći da svima budemo žestoka, vrhunska konkurencija. A svet ima pravo na mišljenje. Ponavljam, strpljenja, krvničkog rada i muke do cilja, višeg nivoa. Ne znam nikoga ko se nije prvo pomučio u životu, da bi zaslužio nagradu. Čak ni tada se uvek ne desi. Čarobnjak nikad nisam bio, takve je iluzorno komentarisati. a potom je i dodao:

Tim nije pet najskupljih igrača, već onih koje ćeš najbolje da uklopiš. Ne da ‘potpišeš’ koga hoćeš, već da budu konkurentni za opšti, klupski cilj. Zato sam zadovoljan sa ovima koje imam u Partizanu, sa sve njihovim manama i dobrim stranama. I stalno mi je u glavi ambicija igranja u Evroligi, ali ne i sa skromnim sredstvima u kasi. Da ne budemo jednog dana tamo, a ‘minimalci’, pošto Evroliga ima ‘propis’ o donjoj granici. Ja nikada nisam imao neograničeni budžet, ni u najvećim klubovima gde sam radio.

Pričao je i o odnosu sa Crvenom zvezdom:

Moja ideja je da se smanje tenzije, one koje nemaju veze sa sportom, mislim da sam već nešto pokazao po toj liniji. Želim da se odnosi relaksiraju, bude fer-plej i da konačno više ne pričamo na tu temu. Onaj ko hoće ovo da prepozna kod mene, lako će sve to uočiti. – zaključio je Obradović.

Prvi meč u 2022. godini, košarkaši Partizana igraju 3. januara, kada od 18 časova, dočekuju Zadar.

Foto: KK Partizan NIS/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE