BERON I LOJD PRESUDILI BIVŠEM KLUBU: Zvezda poražena nakon produžetka u utakmici punoj preokreta!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su, u okviru 18. kola Evrolige, u dvorani “Aleksandar Nikolić” od ruskog Zenita, nakon produžetka, u meču punom preokreta sa 80-76.

Prva četvrtina se igrala u serijama. Prvo je Zvezda pri vođstvu Zenita od 7-6 nanizala seriju 12-3, za vođstvo od 18-10, koja je završena atraktivnim zakucavanjem Ostina Holinsa, koji je prethodno pogodio i trojku.

Međutim, gosti su uzvratili još većom merom i do kraja prvog perioda ostvarili seriju 19-3, koja je zaključana trojkom Zubkova, a kojom su generalno dominirali dalekometni pogodci, a taj krug je načeo bivši košarkaš crveno-beli Bili Beron.

Na početku druge deonice Holins je pogodio svoju drugu trojku, a srpski tim se ponovo razigrao. Situacija se ponovo okrenula u korist srpskog tima, a u tome je veliku ulogu imao Nejt Volters, koji je bio raspoložen i u šutu, ali i ukrao loptu, nakon koje je proigrao Mitrovića za gotovo potpuni povratak (35-33).

Uspela je Zvezda da zategne i odbranu, kako se bližio kraj prvog poluvremena. Potpuno se naš predstavnik vratio u meč, a u tim momentima je usledila još jedna trojka Ostina Hoinsa, kome je ovo najbolja šuterska utakmica od dolaska u Zvezdu, za 40-38.

Zatim su usledile nove dve trojke Bilija Berona, koji je bio vidno raspoložen za igru pred nekada svojim navijačima. Drugi kvartal, koji su crveno-beli dobili sa 21-15, zaključio je Nejt Volers pogotkom iz jako teške pozicije, preko dvojice igrača, u visokom luku, iz skraćenog ugla.

Zvezda je nastavila nalet i u drugom poluvremenu, pa je na krilima Kuzmića, koji je prvo realizovao slobodna bacanja, a zatim pogodio i uz dodatno bacanj, nakon lepog proigravanja od strane Voltersa, prešla u vođstvo posle dužeg vremena, a na to se dodatno trojkom nadovezao Nikola Kalinić, za 50-44 za domaće.

Na isteku trećeg minuta treće deonice Nejt Volters je ukrao još jednu loptu, ali je na drugoj strani stigao da ga sjajno izblokira Mateuš Ponitka. Seriju Zvezde prekinuo je zakucavanjem Andrej Zubkov, ali je odmah usledio snažan odgovor. Prvo je Mitrović sjajno ispivotirao pod košem, a odmah potom je usledila ukradena lopta Nikole Ivanovića, koju je ekspresno pretvorio u poene.

Crvena zvezda je dobila treći period sa 15-6, a ovakav učinak je dodatno začinio Kuzmić, koji je u poslednjim trenucima ovog dela blokadom stopirao pokušaj Aleksa Pojtresa, nakon njegovog ofanzivnog skoka.

U poslednjoj četvrtini su se gosti polako približavali, sve dok na nešto više od tri minuta nisu utakmicu ponovo doveli do izjednačenja (65-65). Zvezdu je koštalo u ovim momentima nekoliko promašaja.

Na nešto više od minut do kraja regularnog dela utakmice dosuđena je, nakon video-provere, nesportska lična greška Aleksu Pejtresu nad Mitrovićem, koji je iskoristio dva slobodna vacanja, ali je Volters potom promašio trojku, posle čega je Džordan Lojd na drugoj strani doneo novo izjednačenje (69-69). Košarkaši Zvezde potom nisu iskoristili ni prvi napad nakon toga, ali ni dodatnih 12 sekundi koje je ofanzivnim skokom izborio kapiten Lazić, jer je usledila nova promašena trojka američkog pleja, pa je utakmica otišla u produžetke.

Dodatnih pet minuta su, kad je o Zvezdinom napadu reč, prošli u znaku Nikole Kalinića, koji je u prvom napadu svog tima trojkom koju je sebi izgradio odgovorio na poene prošlosezonskog košarkaša Zvezde Džordana Lojda. Međutim, Zvezdu su izgleda koštala njegova oba promašaja sa lineje slobodnih bacanja u sledećem napadu. Na kraju se ispostavilo da je u dodatnom periodu, novim koševima, upravo Lojd presudio Zvezdi, nakon što je u regularnom delu igre blistao drugi bivši igrač našeg tima Bili Beron.

Najbolji na utakmici bio je Bili Beron sa 25 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je u Zvezdi Nejt Volters bio sjajan sa 21 poenom, 5 skokova i 6 asistencija. Džordan Lojd bio je na kraju blizu dabl-dabla, ali bez dvocifrenih kolona (8 poena, 9 skokova, 2 asistencije). Međutim, sa ključnom ulogom u dodatnih pet minuta.

Ostin Holins je odigrao možda i najbolje poluvreme od dolaska u Zvezdu, postigavši 15 poena u prvoj polovini utakmice, ali je na tom broju ostao i do samog kraja utakmice. Kalinić je sakupio 13 poena, uz 6 skokova i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE