GRBOVIĆ EVOCIRA USPOMENE: Duda Ivković i ja smo imali veoma pošten odnos

Ove godine, preminuo je čuveni srpski košarkaški trener Dušan Ivković.

Iza sebe je ostavio veliko zaveštanje, a uspomenu na njega, evocirao je bivši košarkaš Partizana Goran Grbović.

On je u intervjuu za Meridian sport, podelio priču o njegovom odnosu sa čuvenim Dudom.

Kao ključan momenat, naveo je onaj, kada ga Ivković nije poveo na Olimpijske igre 1988. godine, u Seulu:

Igrao sam za reprezentaciju 1983. godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj sa generacijom koja odlazi. Tu mislim na Kiću, Praju, Moku, Ćosu… Dogodila se ta „čuvena“ tuča nakon koje sam bio prećutno kažnjen. Odmah sam stavio fokus na Partizan, znao sam da u tim momentima moram da osvojim titulu i budem najbolji igrač u ligi, ako želim da dobijem poziv. Došla je ta 1987. godina ponovo sam u sastavu reprezentacije, nakon toga s-lede Olimpijske igre u Seulu, ali selektor se nije odlučio za mene. – rekao je on.

Potom je to dalje obrazložio:

Bilo je mnogo priča, ali mislim da smo Duda Ivković i ja imali veoma pošten odnos. Niti je on mene poštovao kao igrača, niti sam ja njega poštovao kao trenera, mislim da je tako najpoštenije i najsportskije. Ne javljamo se jedan drugom i to je okej. Meni je smetao način na koji mi je saopštino da ne idem u Seul, iako sam imao fenomenalnu godinu, igrao sam sjajno u Španiji. Rekao mi je da neće da me zove zato što želi da ubaci mlađeg, taj mlađi je bio Zoran Čutura, koji je bio mlađi godinu dana od mene.

Ipak, Grbović mu je odao priznanje:

Duda Ivković je napravio unikatnu karijeru, trebalo je imati ozbiljnu hrabrost preuzeti reprezentaciju u tim momentima ratova, sankcija. Moram priznati da je bio maher da izabere 12 najboljih koji ćemu pomoći da osvoji turnir, to ne može da mu se ospori. – zaključio je on.

Podsetimo, Dušan Ivković je preminuo 16. septembra 2021. godine, u 78. godini života.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan angažovao dvojicu fudbalera na istoj poziciji u jednom danu!

Partizan je u istom danu praktično završio transfere dvojice fudbalera iz Superlige koji igraju na istoj poziciji. Zapravo su...

POVEZANE OBJAVE