POSLE ŽELJKA, I BOŠA TANJEVIĆ PROKOMENTARISAO EVROLIGU: Možda žele da otkažu domaće šampionate!

Nedavno je Željko Obradović govorio o stanju u evropskoj košarci, i čak dao predlog konkretnog rešenja u vezi sa organizacijom takmičenja. Sada je status Evrolige, za italijanski Il Pikolo, a prenosi sajt Sport Kluba, prokomentarisao i njegov kolega Bogdan Boša Tanjević.

On problem vidi u velikom broju utakmica i smatra da to ne pije vodu na evropskom području.

Možda žele da otkažu državne šampionate. Evroliga mi deluje kao lažna NBA. Prvo pravilo tržišta je da budeš solventan kako bi preživeo i ostao u traženim brojevima. Real mora da potroši 45 miliona evra, ali kako onda mogu da nastave? Gde su računi od televizijskih prava ili od naplate ulaznica? NBA može da se isplati preko toga. Ali ovde?, zapitao se Tanjević, pa istakao značaj nacionalnih šampionata i reprezentacija:

Uživam da gledam utakmice ali ne volim kada one imaju veći značaj od nacionalniš šampionata ili od reprezentacija. Tu se slažem sa predsednikom Italijanskog saveza. U pravu je kada očekuje da reprezentacije imaju sve igrače na raspolaganju u kvalifikacionim prozorima. Evroliga bi morala da garantuje za te igrače. Čak i NBA, poručio je legendrni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE