PRAVA GOL-MAŠINA: Sebastijan Haler od leta postaje novi član italijanskog velikana!

Bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko u 36. godini života na leđima igra u velikoj formi u dresu milanskog Intera.

‘Dijamant’ je ove sezone u svim takmičenjima za svoj novi klub postigao 11 golova i dodao šest asistencija, te vodi Inter ka novom naslovu prvaka Italije, a najzaslužniji je i što će se ‘Neroazuri’ nakon mnogo godina naći u osmini finala Lige šampiona.

Džeko je u Inter stigao letos iz Rome, a ugovor sa prvakom Italije ističe mu na leto 2023. godine.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, preciznije od novinara Rudija Galetija, Inter se već polako bacio u potragu za njegovom zamenom.

Isti izvor navodi da će sledećeg leta meta Intera biti Sebastian Haler, 27-godišnji napadač iz Obale Slonovače koji trenutno briljira u dresu amsterdamskog Ajaksa.

On je član holandskog velikana od januara ove godine, a ove sezone u 24 nastupa ima impresivan učinak od 22 pogotka i šest asistencija u svim takmičenjima.

U Ligi šampiona je u šest susreta dao čak 10 golova i najuprijatnije je iznenađenje grupne faze najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja na svetu.

Ranije u karijeri nosio dres Vest Hema, Ajntrahta iz Frankfurta, Utrehta te francuskog Oksera u kome je počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Obale Slonovače upisao je osam nastupa i postigao tri pogotka, a u mlađim kategorijama nastupao je za reprezentaciju Francuske u kojoj je i rođen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUVREME U ARENI: Partizan na krilima navijača, +8 za crno-bele!

Košarkaši Partizana igraju duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Nakon prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića vodi sa 40:32 Crno-beli su bolje...

POVEZANE OBJAVE