IZDRŽALI NALETE: Zvezda pobedila u Splitu

Split – Crvena zvezda 62:66 (9:16, 18:18, 15:15, 20:17)

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su na gostovanju Split, u 14. kolu ABA lige. Iako je crveno bele, pred meč zadesio peh, neigranjem Nikole Kalinića, uspeli su da trijumfuju. Od početka su stekli prednost, koju su održavali. Uspeli su da odole svakom naletu domaćina i zabeleže 13 pobedu.

Meč je trojkom otvorio Lovre Runjić. Prvi deo igre protiče u neizvesnom ritnu. Nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost. Pred kraj prve četvrtine, serijom 7:0, Zvezdi je to pošlo za rukom.

Već na startu drugog perioda, stekli su i dvocifreno vođstvo. Sa serijom 5:0, Splićani su se spustili na jednocifrenu razliku. Zvezda uspeva je održi dobrom napadačkom igrom. Pokušavaju domaći igrači da se približe, ali gosti uvek odbiju njihov nalet. Sa plus sedam, Zvezda je otišla na odmor.

Predvodi ih Stefan Lazarević sa devet poena, dok Eron Vajt ima dva manje. U ekipi splita, po devet koševa imaju Darko Bajo i Šenon Šorter.

Split je uspeo da se približi na dva poena zaostatka na početku treće četvrtine. Branko Lazić i Ognjen Kuzmić, odbili su njihov nalet. Potom su nastavili da održavaju vođstvo od šest poena. Ipak, ponovo Splićani prilaze, ali ovaj put na pet poena zaostatka, pred kraj trećeg dela igre. Poenima Nikole Ivanovića, crveno beli su zadržali +7, što su imali na poluvremenu.

Šenon Šorter je trojkom otvorio četvrtu četvrtinu, i smanjio na 45:49. Split ulaže sve napore, kako bi preokrenuo utakmicu. Crveno beli održavaju prednost, i verovatno će se ući u neizvesnu završnicu. Trojka Ognjena Dobrića, vratila je Zvezdu na bezbednu udaljenost. Odmah su uzvratili gosti uz poene Runjića i Šortera.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 11 poena, dok je Eron Vajt imao 10 koševa.

Tip Splita predvodio je izvanredni Šenon Šorter sa 24 poena. Lovre Runjić dodao je 13 koševa.

U narednom meču Crvena zvezda gostuje ekipi Budućnosti, a Split dolazi u Beograd na megdan Partizanu.

Foto: Split/Ivica Cavka

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE