U Italiji nove mere na sportskim događajima

Italijansko Ministarstvo zdravlja pripremilo je nove mere kada se radi o sportskim događajima, zbog toga što je primećeno da sve manje navijača na stadionima širom Italije nose maske.

U budućnosti svi sportisti kao i navijači koji ne žele da se vakcinišu neće moći ni da uđu na stadione.

– Nevakcinisani sportisti više ne mogu da igraju – rekao je Andrea Kosta, podsekretar Ministarstva zdravlja zemlje, za Radio “Punto Nuovo“, prenosi “Korijere delo Sport”. 

Italija je imala vrlo malo odlaganja utakmice zbog korone, svega dva, dok je u Engleskoj otkazano 10 mečeva. Razlika između ove dve zemlje je u broju vakcinisanih fudbalera. U Italiji broj vakcinisanih fudbalera je više od 95 odsto., dok je u Engleskoj dosta manje.

– Pandemija je pokazala da ima veliku dinamiku i ne možemo sebi priuštiti da “poništimo” žrtve koje smo dali za ove dve godine. Nadamo se da će i na stadionima doći do preuzimanja odgovornosti. Bilo je previše navijača bez maske. Molimo sve da pokažu još više žrtve u ovom trenutku – ističe Kosta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE