VOLTERS ODUŠEVIO: Jokić ga je povezao sa Zvezdom

Nejt Volters je, jedan od mnogih povratnika u tim Crvene zvezde ove sezone.

Pruža odlične partije, a za Mondo je govorio o novom mandatu u Zvezdi, i odnosu sa Nikolom Jokićem.

Nisam imao sjajnu godinu u Kazanju zbog povreda, Zvezda je pokazala interesovanje, trener Radonjić me poznaje, znao je kakav sam i kao osoba i igrač.Nije mi mnogo vremena trebalo da donesem odluku i da se vratim.

Pričao je i da je Nikola Jokić, zaslužan za njegov prvi dolazak u tim sa Malog Kalemegdana:

Moj prvi kontakt sa evropskom košarkom bio je u Bešiktašu, želeo sam da se oprobam i nisam pogrešio. Posle te sezone bio sam na trening-kampu Denvera. Shvatio sam da neću uspeti da uđem u tim, dobio sam poziv Zvezde. Nisam znao mnogo o klubu osim da imaju odlične navijače. Presrećan sam zbog te odluke. Bio sam oko mesec dana u timu Denvera, tada je Nikola tek počinjao, stvarao je ime. Čuo je da je Zvezda zainteresovana i rekao mi je dosta lepih stvari. Objasnio mi je kako je to sjajno mesto za igru, pričao mi je o navijačima, Beogradu, lepo mi je bilo to da čujem. Imao je uticaj na moju odluku. Nisam tada ni mogao da zamislim da će postati MVP.

Potom je pričao i o radu sa trenerom Dejanom Radonjićem:

Znam trenera i to naravno mnogo znači, znam šta traži od mene. Nismo pričali o ulozi, ali sam znao da je zabavno igrati ovde pred ovim navijačima, opet u Evroligi. Što se igrača tiče, promenili smo se dosta od tada, napredovali smo svi. Još jedna stvar koja mi je mnogo važna je to što znam Beograd. Mnogo mi je važno što znam gde se šta nalazi, ne moram da upoznajem novi grad. Jedino šta je teže je udaljenost od porodice, mislio sam da će to biti lakše sa godinama, u stvari je suprotno, više nedostaju.

Pričao je o željama za naredni period u Evroligi:

Bilo bi lepo, ali je rano da se priča o tome. Moramo da idemo polako. Evroliga je teška, ima mnogo mečeva, nema lakih utakmica. Izgubili smo neke mečeve koji su, bar na papiru, mogli da se dobiju, ali smo isto tako slavili i na nekim gostovanjima. Format je takav da svako može da pobedi svakoga. Nadam se da možemo da napredujemo još u igri i da ćemo imati šansu za plasman među osam najboljih ekipa. – zaključuje Amerikanac.

Nakon meča sa Splitom u ABA ligi, Zvezdu očekuje meč na svom terenu, protiv Fenerbahčea.

Foto: KK Crvena zvezda MTS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE