STOTKA PARTIZANA PROTIV ZADRA: Utakmica života Balše Koprivice

Košarkaši Partizana savladali su u Štark areni, u okviru 14. kola ABA lige, ekipu Zadra sa ubedljivih 103-72.

Stekli su crno-beli na samom početku 10 poena prednosti, posle nešto više od četiri minuta igre, nakon koša Kevina Pantera. Međutim, posle zakucavanja Drežnjaka gosti su se potpuno vratili u utakmicu i došli do izjedančenja serijom 10-0.

Partizan se ponovo odvojio u finišu prvog kvartala serijom 7-0, u okviru koje je najviše doprineo Glas, koji je pogodio trojku. Ovaj deo igre na kraju je završen rezultatom 21-16.

Na nešto manje od pet minuta do kraja poluvremena, Balša Koprivica je sa linije slobodnih bacanja doneo novu dvocifrenu prednost svom timu (31-21), koju će Partizan imati uglavnom do kraja utakmice. Najveća prednost koju je stekao u prvih 20 minuta bila je +14 (40-26), nakon slobodnih bacanja Kevina Pantera.

Uspeli su Zadrani da priprete početkom drugog poluvremena, kada su se spuštali i na -7, posle poena Kartera (49-42), ali se ubrzo srpski tim ponovo odvojio i samo povećavao prednost do kraja utakmice. Već do kraja treće deonice stekao je 17 poena viška (70-53), trojkom Rodionsa Kuruca.

Prvi put se Partizan popeo na 20 poena razlike na nešto manje od 6 minuta do kraja utkmice, ponovo poenima Letonca, a do kraja se samo postavljalo pitanje konačnog rezultata. Na kraju su crno-beli prešli i 100 poena, i pobedili sa čak 31 poenom razlike, što je i maksimalna ostvarena prednost.

Najbolji na utakmici bio je mladi centar Partizana Balša Koprivica sa 17 poena i 6 skokova, dok je Rade Zagorac imao isti broj poena, uz 3 skoka i asistenciju.

Navajlija u redovima crno-belih, francuski centar Matijas Lesor, bio je blizu dabl-dabl učinka sa 11 poena i 8 skokova. Dvocifreni su bili i Kuruc, takođe sa 11 poena, i Alen Smailagić sa svestranim učinkom od 10 poena, 5 skokova i 4 asistencije

Na drugoj strani, Buljan je zabeležio 16, a Karter 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE