Vaterpolo reprezentacija ima novog kapitena!

Novi kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije biće golman Branislav Mitrović. On će biti prvi golman-kapiten nacionalnog vaterpolo tima još od Aleksandra Šoštara.

Mitrović je u reprezentaciji debitovao na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012. godine. Od tada je postao gotovo neizostavan član jedne od najuspešnijih reprezentacija ikad.

Ostaće upamćena njegova sjajna partija u finalu Svetskog prvenstva 2015. godine u Kazanju, kada smo postali (ponovo) svetski šampioni u ovom sportu.

Ove godine je bio i najbolji golman olimpijskog turnira, a za razliku od većine najiskusnijih reprezentativaca, nije se povukao iz reprezentacije nakon osvojenog zlata u Tokiju.

On je istakao da je biti kapiten reprezentacije najveća moguća čast u vaterpolu.

Ono što je vaterpolo kapica Srbije to je nešto najcenjenije u svetu vaterpola. Siguran sam da bi veliki broj igrača voleo da igra sa njom. A još voditi ekipu, privilegija i čast, poručio je Mitrović.

Novi kapiten istakao je i da su sada glavni igrači oni koji su ostali.

Ne znam da li je ovo neki početak ili nastavak. Istina nema lica sa kojima sam proveo toliko godina, opet tu su mi svi poznati, sada su oni glavni, rekao je Mitrović, pa dodao:

Osećaj, ne znam, ne razmišljam o tome. Gledam da se uigramo što pre. Ovo jeste realnost ali u smislu novog fizičkog bivstvovanja. Drago mi je da sam tu, da imam priliku da se borim za Srbiju i da prepoznajem da svi imaju energiju da ispune svoje najlepše želje, zaključio je novi kapiten jedne od najuspešnijih reprezentacija ikad u ekipnim sportovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Budućnosti izneli očekivanja pred Partizan

 Drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se 7. maja u Podgorici. Očekivanja uoči meča broj...

POVEZANE OBJAVE