PARTIZAN DEMOLIRAO DESETKOVANI SPLIT: Koprivica i dabl-dabl Miletić igrali u tandemu

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu oslabljeni tim Splita više nego ubedljivim rezultatom 109-49! Svi igrači Partizana su se na kraju upisali u listu strelaca.

Na kraju je ovo bila najubedljivija pobeda u istoriji regionalne lige. Dosadašnji rekord držala je Cedevita, koja je 2016. godine pobedila Zadar sa 120-62

Košarkaši gostiju su na ovoj utakmici bili desetkovani i došli su sa samo osam igrača, taman toliko da bi utakmica uopšte mogla da bude odigrana, zbog velikih problema sa koronavirusom. Danas je prisustvo ovog virusa otkriveno i kod kašarkaša Partizana Alekse Avramovića i Nemanje Dangubića, tako da ni crno-beli nisu ostali imuni na ovaj “trend” koji je, nažalost, zahvatio svet sporta u velikom obimu u poslednje vreme.

Od samog početka razigran je bio Kevin Panter, koji je zaređao prvih 7 poena na utakmici, sve dok tu seriju nije prekinuo Lovre Runjić zakucavanjem. Ipak, uhvatili su Splićani ritam i ubrzo doveli utakmicu u egal. Posle trojke Vuka na nešto manje od 4 minuta do kraja prvog perioda došlo je i do potpunog izjednačenja (12-12). Ipak, na kraju prvih 10 minuta tim Željka Obradovića je vratio prednost, pa je posle trojkom Dalas Mur doneo svom timu +5, a ispostavilo se da je to i poslednji koš u ovom delu meča, koji je završen vođstvom domaćih od 17-12.

Drugi kvartal je počeo sjajnom odbranom Partizana, koja je rezultovala ukradenom loptom Gregora Glasa i zakucavanjem u kontri, na šta se zatim nadovezao i trojkom, za prvu dvocifrenu prednost na utakmici (22-12).

Serija je nastavljena trojkom Zeka Ledeja, pa je tako ukupno iznosila 13-0, a prekinuo je Sani Čampara sa linije penala, postigavši prve poene za goste u drugom periodu tek posle tri i po minuta igre. Dominirao je Partizan u tim momentima, što oslikava i atraktivna realizacija kontre alejupom, u kom je, i na ovoj utakmici raspucani, Glas proigrao Balšu Koprivicu.

U ovom periodu je zanimljivo bilo videti i Dušana Miletića i Balšu Koprivicu zajedno na parketu. Željko Obradović je želeo da isproba i takvu opciju, kada se već ukazala šansa i crno-beli imali ubedljivo vođstvo.

Na kraju je Split ostao na samo 5 poena u drugoj četvrtini, koja je završena neverovatnim rezultatom 34-5, pa je posle polaganja Pantera iz kontre postavljen konačan rezultat poluvremena, 51-17!

Početak drugog poluvremena je obeležila uravnoteženija igra, a u redovima domaćih su se posebno u tim momentima istakli Dalas Mur i novajlija Matijas Lesor, koji su imali i akcija koje su se završavale atraktivnim zakucavanjima francuskog centra. Ipak, prednost se polako uvećavala dodatno, a košarkaši Partizana su pogađali iz svih oružja.Trojke su pogađali u veoma visokom procentu, bilo je i lepih asistencija, a i u duelima pod samim košem visoki igrači srpskog tima su dominirali.

Na kraju je i ovu deonicu Partizan dobio dvocifrenom razlikom (32-21) i bilo je i više nego jasno da je utakmica praktično završena. Ovaj period je dalekometnom trojkom zatvorio bek Splita Šenon Šorter, međutim bez velikog značaja u ovakvoj konstelaciji snaga.

Jedino pitanje koje se postavljalo do kraja bilo je da li će se desiti najubedljiviji poraz u istoriji regionalnog takmičenja, pa je tako poslednji deo meča trajao i veoma kratko vremenski. U poslednjem kvartalu se istakao tandem mladih centara crno-belih pod košem, Miletić- Koprivica, što u napadu, što u odbrani. Na samom kraju meča se u listu strelaca upisao i Letonac Kurucs, pa su tako pogađali svi košarkaši domaćih na ovoj utakmici.

Najefikasniji na utakmici bio je Gregor Glas sa 19 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 5 asistencija, dok je najbolji učinak imao Dušan Miletić sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova, dodavši pritom i jednu asistenciju. Dobar je bio i drugi mladi centar Partizana Balša Koprivica, sa 10 poena, 3 skoka i čak 4 asistencije.

Na drugoj strani je Šorter imao 17 poena, 4 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE