Premijer Australije jasan: Nema poštede ni za koga

Najbolji teniser planete Novak Đoković objavio je u utorak da će igrati na Australijan openu. Od kada je to objavio u Australiji se strasti ne smiruju. 

Prva se oglasila ministarka unutrašnjih poslova Australije Karen Endrjuz koja je dala izjavu da Srbin i dalje nije ni blizu učešća na turniru.

Očekuje se da Novak Đoković u narednim satima stigne u Melburn, ali šta će biti kada sleti to niko ne zna.

Sada se oglasio i premijer Australije Skot Morison. On je u obraćanju medijima poručio da neće biti poštede ni za koga, pa ni za najboljeg tenisera sveta.

– Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneto da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga – poručio je Morison.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novo pravilo u Turskoj za strane igrače

Turska košarkaška liga je jedna od najjačih liga u Evropi, a uvođenjem novog pravila mogla bi dodatno da podigne...

POVEZANE OBJAVE