Vujović jasan: Šampionat Evrope treba otkazati

Svojevremeno jedan od najboljih rukometaša sveta Veselin Vujović u razgovoru sa novinarima istakao je da Evropsko prvenstvo koje 13. januara počinje u Mađarskoj i Slovačkoj, treba otkazati.

– Iskreno, zaista mi nije jasno kome je normalnom u interesu da se ovakav turnir odigra. Koliko ima smisla da ekipe sa po šest, sedam zaraženih igrača putuju da bi u slučaju pozitivnog testa ti momci morali biti u izolaciji, a onda se nakon desetak dana bez treninga vratiti na parket da igraju utakmice? To nema veze sa životom i zdravim mozgom. Kakav rukomet ćemo onda gledati? Nikakav, eto kakav. A da ne spominjem mogućnosti povreda, rekao je Vujović i dodao:

Pretpostavljam da će i države organizatori uvesti neke mere pa bi se lako moglo dogoditi da se turnir odigra bez publike. Pitam ja sada te mudrace, a za koga se onda šampionat Evrope uopšte igra? Moje mišljenje je da se Evropsko prvenstvo mora otkazati. Neće svet propasti ako preskočimo jedan turnir.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE