Mančester junajted dao ‘zeleno svetlo’: Doni van de Bek u italijanskom velikanu!

Mančester junajted odlučio je pustiti holndskog reprezentativca Donija van de Beka, koji ne dobija priliku ni kod novog trenera Ralfa Rangnika, javlja ESPN.

Jedan od najvažnijih igrača Ajaksa koji je proteklih godina žario i palio na evropskoj sceni (finale Lige Evrope 2017., polufinale Lige šampiona 2019.) bio je Dony van de Bek.

Sjajni veznjak ostao je u redovima amsterdamskog kluba duže nego neke druge zvezde poput Matijasa de Lihta i Frenkija de Jonga, a onda su u leto 2019. i on i klub procenili kako je idealno vreme za transfer.

Birao je Van de Bek između brojnih velikana iz najjačih evropskih liga, od Španije preko Engleske pa do Italije, a na kraju je pobedu u borbi za njegov potpis odneo Mančester junajted.

‘Crveni đavolii’ platilii su Ajaksu 39 miliona evra i Van de Bek je potpisao ugovor na pet godina s mesečnom plaćom od gotovo pola miliona funti.

U prvih nekoliko nedelja sve je bilo idilično, ali u međuvremenu su se okolnosti promenile do te mere da 24-godišnji Holanđanin već mesecima očajnički poručuje Junajtedovim čelnicima: “Želim što pre otići, prodajte me!”.

Nije se uspeo ustaliti u ekipi koju je vodio Ole Gunar Solskjer, a ni u ovoj koju vodi Ralf Rangnik. Skupio je tek sedam nastupa u Premijer ligi ove sezone i sveukupno na terenu proveo mizernih 67 minuta.

Stoga ne čudi što se Van de Bek svim silama bori za napuštanje Teatra Snova, a spas će po svemu sudeći potražiti u italijanskom velikanu Juventusu, tvrdi ESPN.

Bjankoneri su u potrazi za pojačanjem u sredini terena već duže vrijeme, a “zaboravljeni” Holanđanin čini se kao savršeno rešenje. Sve strane su zainteresovane za ovaj posao, a klubovi su u naprednoj fazi pregovora, otkriva ranije spomenuti izvor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE