EFIKASAN EL KLASIKO: Real u finalu nakon produžetaka! (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida slavili su u El Klasiku polufinala španskog Superkupa, koji se odigrava u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji sa 3-2, nakon produžetaka.

Real je uvek bio korak ispred Barselone, koja je morala da sustiže prednost. Na kraju u tome nije uspela.

Madridski tim je poveo u 25. minutu golom Vinisijusa Žuniora. Tome je prethodila dobra rekacija Benzeme, koji je iskoristio neopreznost Busketsa na sredini terna i uposlio mladog brazilskog majstora. Ipak, prvo poluvreme je završeno nerešeno, posle izjednačujućeg pogotka Luka De jonga u 41. minutu, koji je uz dosta sreće smestio loptu u gol Tiba Kurtoe, posle asistencije Dembelea.

Kraljevski klub je povratio prednost u 72. minutu golom Karima Benzeme, kog je Ter Štegen prvo zaustavio, ali kada je odbijena lopta dospela ponovo do njega, više nije bilo spasa. Produžetak je obezbedio Ansu Fati, golom glavom u 83. minutu, nakon lopte Đordija Albe, posle akcije iz kornera.

U produžetku je ipak gol Valverdea u 98. minutu, na asistenciju Rodriga, bio dovoljan da prevagne ovaj efikasan meč na stranu Reala.

U drugom polufinalu se sastaju Atletiko Madrid i Atletik Bilbao, sutra od 20 časova, kada će Real saznati protivnika u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE