Grbić selektor najmoćnije reprezentacije sveta!

Legendarni srpski odbojkaš i nekadašnji selektor naše zemlje Nikola Grbić, ponovo će se obreti na selektorskoj klupi, i to ni manje ni više, nego reprezentacije Poljske.

Radi se o reprezentaciji koja je osvojila poslednja dva prvenstva sveta, a za koju nastupaju mnoge od najvećih odbojkaških zvezda sveta. Između ostalih, i naturalizovani Kubanac i verovatno najbolji odbojkaš sveta, Vilfredo Leon, sa kojim trenutno Nikola sarađuje i u italijanskoj Peruđi.

Ugovor je potpisan do kraja olimpijskog ciklusa, odnosno Igara u Parizu 2024. godine. Ove godine reprezentaciju Poljske očekuje odbrana krune na Svetskom prvenstvu, od 26. avgusta do 11. septembra, u Rusiji.

Nikola Grbić je i aktuelni klupski prvak Evrope sa poljskom Zaksom, za koju su tada igrala samo dva inostrana odbojkaša, što je bila više nego jasna preporuka čelnim ljudima poljske odbojke.

Sebastija Sviderski, predsednik Odbojkaškog saveza Poljske, objasnio je odluku da baš nekada proslavljeni tehničar sedne na klupu njihovog nacionalnog tima.

Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rešenje. U pitanju je trener koga igrači baš cene, poseduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uverili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih, rekao je Sviderski, pa otkrio da će Grbić paralelno i dalje voditi i Peruđu:

Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno, zaključio je predsednik poljskog Odbojkaškog saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE