PARTIZAN POKAZAO MOĆ: Trento bez imalo šansi!

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu, u 9. kolu Evrokupa, italijanski Trento više nego ubedljivo sa 97-65 (27-8, 25-22, 22-23, 23-12).

Oba tima su na ovoj utakmici bili oslabljeni. Danas su pozitivne nalaze na koronavirus dobili Dušan Miletić i kapiten Rade Zagorac, koji su se pridružili Nemanji Dangubiću i Aleksi Avramoviću, dok je italijnski tim došao sa samo 10 košarkaša.

Partizan je od samog starta nametnuo svoj ritam, i već u petom minutu utakmice, slobodnim bacanjima Matijasa Lesora, došao u prvo dvocifreno vođstvo (12-2). Ni tu nije posustao, pa je do kraja prvog perioda već stekao neverovatnih +19. Pre svega su se crno-beli istakli šutem za dva poena u ovoj deonici, gde su od 11 pokušaja samo dva puta bili neuspešni.

U drugoj četvrtini je Partizan dodatno povećao prednost, a proradio je i šut za tri poena, koji je sada bio glavno oružje, jer su košarkaši Partizana pogodili 5 trojki iz sedam pokušaja. U ovom segmentu je najviše doprineo Jam Madar sa dve pogođene trojke u početnom delu drugog kvartala. U jednom trenutku u drugoj četvrtini domaći su imali i 28 poena razlike (38-10), posle trojke Uroša Trifunovića.

Partizan je sjajno rasporedio poene u prvom poluvremenu. Čak tri igrača su već posle 20 minuta imala dvocifreni učinak, Kevin Panter i Dalas Mur po 11, dok je Madar imao poen manje. Alen Smailagić je sakupio 8.

Najefikasniji igrači iz prvog poluvremena su odlično otvorili i drugo, pa su nakon ukradene lopte Smailagića, Panter i Mur realizovali kontru za prve poene u trećoj deonici. U ovom periodu su košarkaši Partizana izjednačili najveću prednost na utakmici (+28), posle oba pogođena slobodna bacanja Matijasa Lesora, ali su se onda gosti iz Italije trgli i uspeli da spuste zaostatak na ispod 20 poena minusa, što su prvi put uspeli posle trojke Andree Mecanotija za 64-45. Posle trojke Džonatana Vilijamsa je bilo i -17, ali nisu uspeli da na tom talasu značajnije ugroze tim Željka Obradovića.

Iako su treću četvrtinu dobili poenom razlike, domaćin je i dalje bio u prednosti od preko 20 razlike, koje je povratio Kevin Panter solo prodorom. Krajem ovog perioda je viđena i blokada Balše Koprivice.

I poslednji period su sjajno startovali košarkaši srpskog predstavnika, sa dve trojke, Madara i Trifunovića. Viđena je i još jedna sjajna blokada Balše Koprivice, kojom je oduševio publiku. Pitanje pobednika je već odavno bilo rešeno.

Do nove najveće prednosti na utakmici došlo je posle zakucavanja, sve boljeg, Slovenca Gregora Glasa. Trojkom Trifunovića prednost je porasla i na preko 30 poena ( 93-61), na nešto manje od dva minuta do kraja utakmice. Završni period je definitivno pripao mladom beku.

Čak petorica igrača crno-belih bilo je dvocifreno. Jam Madar je imao 18 poena, uz 4 asistencije i 3 skoka. Kevin Panter (4 skoka, 3 asistencije) i Dalas Mur (3 sk, 2 as) postigli su po poen manje, dok su odlični bili i mladi Trifunović, Smailagić i Koprivica. Prva dvojica su upisala po 10 poena, s tim da je Smailagić dodao i 7 skokova i 2 asistencije, a Trifunović 5 skokova i jedno završno dodavanje. Koprivica je bio blizu dabl-dabla sa 7 poena i 9 skokova, uz 3 asistencije i 2 blokade.

Na drugoj strani, Mecanoti je zabeležio 15 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je Kerolajn imao 14 poena, na šta je dodao i 5 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRAMA U DENVERU: Jokićeva tripl dabl dominacija, Marej za 2:0! (VIDEO)

Košarkaši Denvera vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije protiv LA Lejkersa. Sinoć su u dramatičnom meču slavili...

POVEZANE OBJAVE