Stanković o pripremama, pojačanjima, Borjanu: Da ostavimo prošlost iza

Crvena zvezda je započela pripreme, a trener Dejan Stanković je održao prvu konferenciju za novinare u 2022. godini.

On je govorio o planu priprema, kao i o pojačanjima, odlascima, Borjanu…

Čeka nas jedan jako važan put, početak prolećnog dela sezone. Svesni smo i znamo u kakvoj smo situaciji, tako da ćemo veoma predano krenuti sa pripremama.  Fokusirani smo i spremni da odgovorimo na sve izazove, počeo je Stanković. 

Istakao je Stanković da je klub spreman na to da kompletne pripreme obavi u Turskoj. 

– Bili smo spremni na bilo koji scenario. Ne bih ovo nazvao plan B, idemo u Antaliju gde imamo fenomenalne uslove. Jedino što smo želeli da napravimo dva dela, zbog momaka jer je na Kipru bio planiran dosta jak “dril”, pa da malo ostanu kod kuće i odmore. Adaptiraćemo se na novu situaciju i odraditi kompletne pripreme i odigrati sve kontrolne utakmice u Turskoj.  

Stanković je napomenuo koliko igrača ide za Antaliju.

– Vodimo na pripreme dovoljan broj igrača. Imamo nekoliko pozitivnih fudbalera na koronu. To su kapiten Borjan, Bakajoko i Lučić. Njih trojica sigurno neće putovati, ali imaćemo momke iz Grafičara, igrače koji su se vratili sa pozajmica i naši standardni roster koji ćemo povesti. Samim tim imaćemo 24 igrača koje ćemo povesti i četiri golmana ili tri golmana, dok se ne vrati kapiten Borjan. Tako da ćemo imati dovoljno igrača za pripremni period. 

Miloš Degenek i Aleksa Vukanović su napustili Crvenu zvezdu, a Dejan Stanković imao je samo reči hvale za bivše fudbalere. 

– Dva profesionalca, momci koji su stvarno ostavili, svako na svoj način, trag u Crvenoj zvezdi. Bilo je lepo sarađivati sa njima, želimo im sve najbolje. Da ih mimoiđu povrede, da se dokažu i pokažu u novim sredinama da su nosili i branili dres i boje Crvene zvezde. 

Šef stručnog štaba našeg tima je govorio i o novom pojačanju u zimskom prelaznom roku – Ohiju Omojuanfou.  

– Juče smo se videli sa Ohijem, na kratko i uspeli da popričamo. Momak koji je svestan gde je došao, zna sve zahteve koje klub očekuje od njega, spreman je na svaki izazov. Tako je i rekao, da je došao ovde jer je spreman i zato što želi i voli izazove. Prava sredina da se dokaže i pokaže.  

Veruje Stanković u mladog Erakovića.  

– Nikad nisam stavljao upitnik povodom Strahinje Erakovića. Nema šta da se kladimo ili ne kladimo na njega, on je garancija. Zvezdino dete, neko ko je kroz godinu do dve imao svoj prirodni put odrastanja. Potvdrdio se, opravdava sva očekivanja što se tiče forme. On je ravnopravan član naše odbrane i neko na koga možemo sigurno da se oslonimo. 

Stiglo je i pojačanje o stručnom štabu, a reč je o bivšem fudbaleru Crvene zvezde – Nenadu Sakiću. 

– Bivši saborac Nenad Sakić, poznajemo se dugi niz godina. Nenad je taj koji će doneti kvalitet, pogotovo u radu sa defanzivcima. Ima iskustva u trenerskom poslu, vodio je naše generacije 1995. i 1996. za Fudbalski savez Srbije. Posle je sarađivao sa Sinišom Mihajlovićem. Ima potrebno iskustvo koje nama treba. Siguran sam da će Nenad doneti dosta toga dobrog. 

Govorio je i o potencijalnim pojačanjima Crvene zvezde. 

– Nisam predao nikakav spisak želja za pojačanja. Dosta puta sam rekao da su transferi živa tema. Na tome se radi i to je pitanje za naše direktore – Zvezdana Terzića i Mitra Mrkelu. Radi se na nekim pojačanjima, znaćemo u narednih sedam do deset dana, da li je to izvodljivo ili ne.  

Dotakao se Dejan Stanković i statusa kapitena Milana Borjana.  

– Da bi pisao lepu budućnost, prošlost moramo da ostavimo iza. Nemam nikakav problem. Zvezda je iznad svega, samim tim i iznad mene, kao i bilo koga. Tu stavljam sebe na prvo mesto, tako da sve što je bilo u prošloj godini, ostalo je iza mene. Nemam problema, tako da verujem da neće imati ni Borjan. Svako treba sebe da stavi sa strane i da misli samo o ciljevima kluba i o veličini kluba. 

Kanga i Ben trenutno nastupaju na Afičkom kupu nacija.

– Nadamo se da će Kanga i Ben odigrati dosta dobro Afrički kup nacija. Kada budu završili videćemo da li će dobiti nekoliko dana odmora. Ne verujem da će izgubiti na fizičkoj snazi, ali će oni sigurno osetiti umor tokom ove polusezone. Verovatno će doći do pada u nekom trenutku, što se tiče forme. Pričaćemo sa njima, ne želimo da pričamo o tome da ispadnu ranije, već da doguraju daleko sa svojim reprezentacijama koje oni cene i vole. Želimo im svu sreću, da stignu što dalje u ovom takmičenju, kao i da budu zdravi. Kada završe sa svojim obavezama imamo spremam program za njih, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE