Francuska dobila Hrvate, Mandić ne igra protiv Srbije?!

Rukometna reprezentacija Francuske bila je bolja od Hrvatske, u derbiju prvog kola Evropskog prvenstva, u grupi C u kojoj nastupa i reprezentacija Srbije, sa 27-22 (13-11).

Francuzi su od samog početka imali prednost, osim kada su Hrvati izjednačili na 1-1. U prvom poluvremenu je najveća prednost Galskih petlova bila 5 golova, u dva navrata, kod rezultata 7-2 i 9-4, posle gola Deskata.

Ipak, naše komšije su uspele da odu na odmor sa pristojnim zaostatkom, kada je, posle golova Šipića i Martinovića bilo 13-11.

Francuzi su, međutim golom Deskata, ponovo stekli osetniju prednost od 4 gola (16-12). Golovima Čupića i Lucina Hrvati su ipak uspeli da stignu do 20-18 i nisu dozvolili da utakmica bude rešena prerano, ali nakon nesportskog faula Mandića na 21-19, kada su Hrvati ostali sa trojicom igrača manje, Francuzi ponovo uspevaju da dođu do visokog vođstva, koje je ponovo iznosilo pet golova prednosti (25-20).

Inače, David Mandić je, pored crvenog, koji je označavao da je ova utakmica završena za njega, dobio i plavi karton, što znači da će se naknadno odlučivati da li će propustiti i naredni meč, koji Hrvati igraju protiv naše reprezentacije.

Nisu više uspeli da se povrate rukometaši hrvatske reprezentacije, koji su bili oslabljeni neigranjem dvojice najboljih rukometaša Duvnjaka i Cindrića, zbog problema sa koronavirusom.

Hugo Deskat je bio najefikasniji na utakmici sa 7 golova, dok je kod Hrvata 6 golova upisao Ivan Čupić. Sjajan je bio i Vinsent Žerard na golu Francuza sa 14 odbrana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ronaldo dobio Juventus na sudu

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo, dobio je na sudu svoj nekadašnji klub Juventus. Juventus se tokom pandemije...

POVEZANE OBJAVE