RADOST U SELU GORAŽDEVAC: Meridian posetio decu na Kosovu i Metohiji

Neke stvari više su od tradicije, pa tako i veliki karavan humanosti kompanije Meridian širom Kosova i Metohije uoči Srpske Nove godine.

Najveće regionalno ime iz sveta zabave već godinama unazad, osim što postavlja najviše standardne održivog i savesnog poslovanja, podseća i na to šta je odgovornost prema zajednici, organizujući brojne humanitarne akcije, kao i kampanje donacija i podrške ugroženim porodicama, a posebno mališanima u vreme najradosnijih praznika.

Povodom obeležavanja Nove godine po Julijanskom kalendaru, u svojstvu svojevrsnih ambasadora humanosti i solidarnosti sa našim narodom, zaposleni u Meridianu su novogodišnjim paketićima obradovali mališane u najvećem srpskom selu Goraždevac.

Ujedno, bila je to prilika i za veoma konstruktivni razgovor sa predsednicom opštine Gračanica, prof.dr Ljiljanom Šubarić, kako bi se konkretizovale dalje aktivnostima na unapređenju saradnje sa ovom lokalnom samoupravom.

Osim već dobro poznatih, sada već višedecenijskih iskušenja, naše sugrađane u južnoj srpskoj pokrajini već više godina pogađaju i problemi i nedaće pouzrokovane pandemijom virusa korona, a početkom prošle godine desile su se i velike poplave, čije se posledice u najvećem delu sanirane velikodušnim donacijama upravo kompanije Meridian, prevashodno u vidu pumpi za izvlačenje vode.

Zahvaljujući naporima i posvećenošću zaposlenih u ovoj kompaniji, koja je jedno od najvećih evropskih imena u industriji igara na sreću, čarolija novogodišnjih i božićnih praznika ni ove godine nije mimoišla naše najmlađe na Kosovu i Metohiji. Kompanija Meridian će i u narednim danima biti u opsežnoj kampanji humanosti širom Pokrajine.

DVA MILIONA EVRA DONIRANO ZDRAVSTVU U SRBIJI, REGIONU I SVETU

Put oporavka ovih divnih mališana ne bi bio moguć bez posvećenih lekara koji se, kao i u celom svetu, dve godine nose sa naletima globalne pandemije. Regionalni lider u industriji zabave i igara na sreću takođe je svojevrsni rekorder u kampanji saniranja posledica nastalih pandemijom, jer svakog dana obilazi bolnice, zdravstvene centre i lokalne zajednice širom Srbije. Kao šampion

društvene odgovornosti, ova kompanija je do sada donirala više od dva miliona evra zdravstvenim sistemima Evrope i sveta, na svim tržištima na kojima posluje.

MERIDIAN I MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE POŠUMLJAVAJU SRBIJU

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor kompanije Meridian Vuk Dinčić nedavno su potpisali Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će domaća kompanija u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

Time je i formalno otpočeo veliki ekološki projekat koji kompanija sprovodi iz oblasti zaštite životne sredine, a već u uvodnoj fazi Meridian će donirati više od 1.000 mladih sadnica lokalnim samoupravama u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Beloj Crkvi i Bačkoj Palanci.

HILJADU DANA HUMANOSTI MERIDIANA

Poseta ovom delu naše zemlje nastavak je jedne od najdužih kampanja solidarnosti i društvene odgovornosti ikada organizovane kada je reč o domaćim kompanijama. U danima za nama navršilo se tačno 1000 dana kako je kompanija Meridian neprestano na terenu, pomažući zdravstvenim centrima, organizacijama Crvenog krsta, javnim kuhinjama, centrima za socijalni rad, udruženjima, kulturnim ustanovama u više od 200 gradova i opština širom Balkana. Isto važi i za čaroliju novogodišnjih praznika – da bi Nova godina i Božić bili čarobno iskustvo i za decu bez roditelja, pobrinula kompanija Meridian, posetom Svratišu za decu Novi Beograd, kao i u Domu za decu i omladinu „Vera Blagojević“ Banja Koviljača.

KOŠARKAŠI FMP MERIDIAN I CRVENE ZVEZDE IGRALI ZA LANU I LENKU

Igra pod obručima čarobna je ne samo zbog toga što se u sekundi sve može preokrenuti, već i zato što se na samo jednom meču može izvojevati ogromna pobeda. Tako su u samom finišu minule godine košarkaši FMP Meridian i Crvene zvezde odigrali jednu od najvažnijih utakmica ABA lige u ovoj sezoni. Osim što su učvrstili prva dva mesta na tabeli, košarkaši ova dva tima svojim preciznim šutevima pomogli su devojčicama Lani Stefanović i Lenki Anđelković da brže pobede u borbi za zdravlje, jer je kompanija za svaku trojku u dvorani u Železniku spremila po 20.000 dinara koji će biti donirani porodicama.

VELIKA KAMPANJA BORBI PROTIV SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Veliko košarkaški mečevi kao pozornica humanosti nisu novost u ovoj kompaniji. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine, organizacijom međunarodnog košarkaškog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE

Mnogo pre nego što su korona brojke srušile sve neslavne rekorde, Meridian se priključio kampanji promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije. Svuda gde posluje, prostorije ove kompanije periodično se adaptiraju u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Ova kompanija svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcij

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IVICA KRALJ NAKON ŽREBA: Istorija se ponavlja

Voljom žreba u polufinalu Kupa Srbije sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Radnički 1923 i Vojvodina. Nakon žreba Sportski direktor...

POVEZANE OBJAVE