KOLAKOVIĆ O POVRATKU: Emocija nikad nije prestajala

Srpski trener Igor Kolaković, vratio se na klupu odbojkaša Srbije.

Na tom mestu, on je zamenio Slobodana Kovača, koji je dobio otkaz, nakon četvrtog mesta na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

O povratku i planovima sa nacionalnim timom, on je govorio u intervjuu za “Sportski žurnal”.

Uporedio je period kada je prvi put vodio nacionalni tim sa ovim sada:

Ni ja nisam onaj isti od pre osam godina. Promenili su se igrači u odnosu na one koje sam ostavio. Nisu istog kvaliteta, većeg su, mnogo su bolji momci. Takođe, ostale su neke praznine, mesta u timu koja nisu pokrivena. Igrači koji su otišli da tako kažem u penziju, ili iz drugih razloga nisu tu. Ideja je da se iskoristi kvalitet igrača Srbije i ukomponuje sa mladim snagama, koje tek treba da se nađu na sledećim spiskovima. Dugotrajan je to proces. Radio sam tri promene generacije u srpskom timu. I sada treba menjati.– kaže Kolaković.

Potom je govorio o predstojećim izazovima u Ligi nacija i na Svetskom prvenstvu:

Ne samo za ovu godinu, govorim sada u globalu i na duže staze. Srbija ne može i ne treba da se odrekne igrača koji su nosioci u velikim evropskim klubovima. Ali treba uključiti i mlađe, napraviti pravu kombinatoriku. Ono što svakako mami kada je reprezentacija Srbije u pitanju je atmosfera u ekipi, u Savezu, harmonija koja je prepoznatljiva. U takvim uslovima, svi rezultati su mogući. Zbog toga smo osvajali medalje, zlatnu 2011. na Evropskom prvenstvu. Nismo sigurno bili najbolji, ali Ivan Miljković je bio zvezda, ali svi ostali momci, bili smo harmonično ukomponovani. Upravo nas je ta energija vinula. Takođe i 2013. godine uz igrače koji su bili mlađi. – rekao je on.

Jedan od njegovih važnih zadataka, biće formiranje baze igrača:

Sa svim našim trenerima moram da napravim listu igrača za reprezentaciju i one u perspektivi. Tu mislim na domaću ligu. Verujem da ćemo u razgovorima, razmeni mišljenja, doći i do poklapanja, rešenja dok lično ne upoznam momke. Nemam priliku da ih gledam, kontrolišem, previše je obaveza, ali biću non-stop na vezi sa stručnim štabom. Da se napravi taj spisak da li od 40 i nešto. Zavisi od toga koliko napravimo, šta će i koliko FIVB kada budu tražili za Ligu nacija. Treba da pratimo igrače, ne želim nikoga da potcenim. Kroz filter moraju svi da prođu da bi došli do užeg spiska. Prošle godine je Boba Kovač napravio dobru stvar sa dve reprezentacije. U tom trenutku možda nije bio potreban kvalitet, ali ponavljam, moramo da ih pazimo. – zaključio je Kolaković.

Prve mečeve u Ligi nacija, Srbija će igrati od 7. do 12. Juna u Otavi.

Protivnici će joj biti: Kanada, Argentina, Poljska, Italija, Francuska, Nemačka i Bugarska.

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE