SRPSKI RUKOMETAŠI VERUJU U POBEDU NAD FRANCUZIMA: Za ovaj grb smo spremni da poginemo!

Rukometna reprezentacija Srbije sinoć je poražena od Hrvatske u drugom kolu Evropskog prvenstva, pa je sada jedina opcija pobeda nad Franczima, svežim olimpijskim šampionima.

Očekivanja pred ovu utakicu izneli su Dragan Pešmalbek, koji je do skoro nastupao upravo pod francuskom zastavom, i krilo Bogdan Radivojević.

– Nemamo mnogo vremena da spremimo utakimicu sa Francuzima, kao ni drugi uostalom, takav je ritam na šampionatu. Ne možemo ni da plačemo posle poraza u subotu, već moramo da se skoncentrišemo i da se spremimo za odlučujući duel sa Francuzima – rekao je Dragan Pešmalbek.

Pre godinu dana naši rukometaši su ostvarili senzacionalnu pobedu i remi protiv Francuza, a tada je upravo pivot naše reprezentacije bio francuski rukometaš.

Tada još nisam bio pravi Srbin, ali sam gledao te dve utakimice! Mislim da možemo da pobedimo, Biće teže nego sa Hrvatima, pa moramo da budemo skoro savršeni. Ali, bitno je da imamo snage i da verujemo u sebe, poručio je srpsk pivot.

Pešmalbek kaže da je bitno da odbrana bude na dosadašnjem nivou.

Kao i uvek naša odbrana je najjača stvar, primili smo 23 gola protiv Ukrajine, 23 protiv Hrvatske, ako tako bude i sutra možemo da pobedimo, jer verujem da ćemo napadačke greške svesti na minimum, smatra Pešmalbek.

On veruje u pobedu.

Ozbiljna su ekipa, možda najjača na svetu, ali Srbija je pobedila prošle godine, zašto ne bi i u ponedeljak – zaključio je Dragan Pešmalbek.

Bogdan Radivojević je koncentraciju izdvojio kao ključnu u porazu od Hrvata.

Trebalo je sa Hrvatima da bude najvažnija utakmica i za nas i za ceo narod u Srbiji. Spremali se, ali nije išlo po planu. Hrvatska je zasluženo slavila. Gledali smo video, korekcije koje smo imali, sve je bilo do nas. Da smo bili skoncentrisaniji, mi bi bili ti koji bi slavili. Težak dan je iza nas, većina momaka nije mogla baš brzo da zaspi, nismo ispavani, ali nadoknadićemo to i moramo da se sto odsto koncentrišemo na Francuze. Meč odlučuje da li idemo kući ili u Budimpeštu. Naš cilj je da idemo u Budimpeštu, zato smo ovde. Samo da se poklopi sve, da bude naš dan, verujem da ćemo otići u Budimpeštu, a ne u Srbiju, izjavio je srpski rukometaš.

Samopuzdanja ne amnjka našem krilu.

Pokazali smo tada da možemo, na nama je kako ćemo ući u utakmicu, koliko ćemo biti skoncentrisani, volja i želja nisu sposni, za ovaj grb smo spremni da poginemo na terenu i van njega! Zato mi je žao što nismo doneli pobedu protiv Hrvata, jer je gledanost bila ogromna. Od nas nema ponosnijih Srba, tako se osećam, zato nam je krivo zbog meča sa Hrvatima, ali nećemo stati. Nastavićemo sa dobrim igrama. Ispravićemo greške i nadam se da ih protiv Francuske neće biti. Znaju svi kakva je Francuska. Nadam se da će sve kockice da se poklope, poručio je Radivojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAPUŠTA ĐUZEPE MEACU: Jedan od najvećih promašaja Intera pronašao novi klub

Bešiktaš navodno radi na dovođenju Dejvija Klasena koji je na odlasku iz milanskog Intera nakon osamljene kampanje. Ovaj 31-godišnjak potpisao...

POVEZANE OBJAVE