TURSKA: Novi poraz Đorđevićevog Fenera, Efes siguran, Srbi sjajni

U okviru 17. kola turske košarkaške lige Fenerbahče našeg Saše Đorđevića doživeo je drugi uzastopni poraz u šampionatu, ovog puta nakon produžetka, na gostovanju Petkim Sporu sa 95-90.

Domaćin je u završnici prvog poluvremena stekao dvocifrenu prednost koju je sačuvao do odlaska na pauzu (47-36), ali je Fener uspeo da preokrene rezultat u svoju korist u finišu treće deonice, i vodio je tokom većeg dela poslednjeg kvartala, ali je na kraju meč ipak završen nerešeno, 82-82.

U produžetku je Petkim bio sigurniji i poveo od samog početka.

Najbolji na ovoj utakmici bio je Portorikanac Braun sa 27 poena, 3 skoka i 6 asistencija. Tomas je bio blizu dabl-dabl učinka, sa 21 poenom i 8 skokova.

Na drugoj strani, za Fener su Mamutoglu i Buker zabeležili po 16 poena, dok je sjajan učinak imao i Marko Gudurić sa 14, na šta je dodao i 5 skokova i čak 8 asistencija, pa su mu dva dodavanja falila za dabl-dabl.

Anadolu Efes je bio siguran u utakmici koja bi nekada sigurno predstavljala derbi meč, savladavši lako Bešikataš na domaćem parketu sa 87-72.

Već u prvoj četvrtini stekao je tim Ergina Atamana dvostruko vođstvo, a na poluvremenu je već bilo +17 (52-35). Do kraja utakmice samo je povećavao prednost aktuelni šampion Evrope.

Najbolji na utakmici bio je Tunčer sa 24 poena, dok je Buboa zabeležio 20. Dobar je bio i Vasilije Micić sa 11 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

U redovima Bešiktaša, Holis-Džeferson bio je na skok od dabl-dabl učinka, sa 14 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE