NIŠTA OD PODVIGA: Olimpijski šampion prejak za Srbiju!

Srbija – Francuska 25:29(7:16)

Rukometaši Srbije, završili su učešće na Evropskom prvenstvu. U trećem kolu grupne faze, oni su poraženi od Francuske. Aktuelni osvajač Olimpijskih igara je od starta bio ubedljiv. Uspeli su Orlovi da imaju 3:3, od kada kreće rapsodija Trikolora. Naš tim je samo pokušavao da što više ublaži poraz. Uspeli su to pred kraj, ali je bilo nedovoljno.

Odmah na startu, Francuzi su krenuli agresivno, i poveli sa 2:0. Len i Mem su bili precizni. Tek u četvrtom minutu prvog poluvremena, Uroš Borzaš postiže prvi gol za Srbiju. Radivojević je potom sa dva gola, doneo izjednačenje našem timu. Dvostruki strelac Mae, vratio je prednost na stranu trikolora.

Serijom 3:0, poveli su sa 6:3. Potom je pogodak za našu selekciju postigao Pešmalbek. Sa tri nova gola, Francuzi imaju maksimalnih +5. Seriju je svojim golom prekinuo Mijajlo Marsenić. Dika Mem održava prednost Francuske od pet golova. Mae i Turno, povećali su je na sedam golova prednosti. Od rezultata 3:3, raspala se igra našeg tima, što Francuska obilato koristi.

Već pri kraju prvog poluvremena, stekli su skoro pa 10 golova prednosti. Ivanišević i Kukić su svojim pogocima uspeli da zadrže zaostatak manji od pomenutog. Sa 16:7 za Francusku se otišlo na odmor. Galske petlove predvodi Kentin Mem sa 6 golova i dve blokade, a Lene i Mem imaju po tri gola. Jedini sa dva gola u našem timu je Bogdan Radivojević.

Francuzi su i u drugom poluvremenu nastavili goleadu. Srbija je potpuno posustala, trudeći se da ublaži poraz. Mini serijom 2:0, naša selekcija je razliku spustila ispod deset pogodaka u korist rivala. Ubrzo je taj nalet odbijen novim golom. Galski petlovi su nastavili da održavaju prednost, bez da spuste gas. Naša selekcija je serijom 3:0, prišla na sedam golova minusa.

Ubrzo su vratili vođstvo na devet golova. U tom ritmu su nastavili. Naši rukometaši su napravili seriju 6:0, i smanjili na 29:25. To je bio i konačan rezultat utakmice, a Orlove je boljeg rezultata koštalo loše odigrano prvo poluvreme.

Kentin Mae je predvodio pobednički tim sa 6 golova, a 5 je imao Mem.

U timu Srbije, istakao se Bogdan Radivojević sa 7 golova, a po 4 su imali Kukić i Marsenić.

Pored Francuske, u glavnu rundu je iz ove grupe prošla i Hrvatska.

Njihovi rivali biće Danska i Crna Gora, kao i najbolje dve selekcije iz B grupe Island i Mađarska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE