Zoran Terzić posle odlaska: Ne treba trošiti reči koliko je teško

Doskorašnji selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije bilo lako da donese odluku da napusti slekciju Srbije posle 20 godina provedenih na klupi.

Njemu je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se dogovorile da se saradnja ne nastavi.

– Nekako smo svi bili svesni da će doći taj momenat kada ću ja prestati da budem selektor, i ja i ljudi iz Saveza i igračice. Desilo se da na taj jubilej na 20 godina rada u reperzentaciji dođe do toga više nisam trener reprezentacije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period svim igračicama, a bilo ih je mnogo, koje su učestovale u ovoj našoj lepoj priči svih 20 godina, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo rezultate, kao i Savezu, koji je uvek stajao iza nas i pomogao da osvarimo sve ovo – rekao je Terzić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Terzić je sa Srbijom osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.

– Ne treba trošiti reči koliko je teško. Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka. U nekom razgovoru sa čelim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije, energije i svega drugog, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vreme. Definiitno da ja tu repereznataciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina. Tako će biti i u narednom periodu, do kraja života, drugu zemlju nemam i u svakom smislu u svakom momentu ću biti na raspolganju za bilo koju vrstu pomoći, da li nju tražio novi trener ili Savez, rekao je trofejniji stručnjak.

Na kraju je naglasio da će biti tu za bilo koju vrstu pomoći

– Imamo respektabilnu ekipu koja u narednom periodu može da zadrži kontinuitet rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je skup devojaka koje su navikle da pobeđuju, koje žele da igraju svim srcem za reperezentaciju, to je ono što nas je vodilo ka uspesima. Puno sreće, sve najbolje želim mom nasledniku i ekipi. Još jednom, uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći, sa srećom, zaključio je Terzić.

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi dan Rolan Garosa, evo ko od srpskih predstavnika izlazi na teren!

Takmičenje na Rolan Garosu počinje u nedelju, a od srpskih predstavnika na teren će samo Olga Danilović. Ona igra...
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE