EVROKUP, GRUPA A: Lijetkabelis lako sa Slaskom, Gagić sjajan

Košarkaši litvanskog Lijetkabelisa pobedili su, u okviru grupe A Evrokupa u kojoj nastupa i Partizan, Slask iz Vroclava sa ubedljivih 88-65.

Litvanski tim je odmah dao do znanja da će voditi glavnu reč na ovom meču, pa je tako već na nešto više od pet minuta do kraja prvog kvartala stigao do dvocifrene prednost (13-3), posle trojke Kristupasa Zemaitisa.

Najveća prednost koju su ostvarili do kraja ovog perioda bila je +16 (25-9), posle trojke Lipkevičijusa na nešto više od dva minuta do isteka prvih 10 minuta.

Iako su gosti uspeli da značajno umanje prednost, i bili blizu potpunog povratka u utakmicu početkom druge deonice (29-24) posle trojke Kodija Džastisa, ponovo je ključ utakmice u svoje ruke uzeo litvanski tim. Opet su vratili dvocifrenu prednost, koja je do kraja poluvremena iznosila i 19 poena razlike (50-31) posle koša Grantasa Vasilijauskasa.

Iako su uspeli da smanje zaostatak na nešto pristojniji nivo do kraja poluvremena (50-38), nakon povratka na parket su domaći potpuno dominirali i demolirali rivala.

Prednost je sve više rasla, do +20 na kraju trećeg perioda (67-47), dok je u poslednjoj deonici domaćin bio i u suficitu od 28 poena.

Najbolji na utakmici bili su Grk Kalaicakis sa 18 poena, 4 skoka i 2 asistencije, Lepkevičijus sa 16 poena, 4 skoka i 3 asistencije, kao i naš centar Đorđe Gagić sa 14 poena, 6 skokova i asistencijom. Kod gostiju je Džastis imao 13 poena i 3 asistencije.

Litvanski tim je trenutno na 6. mestu tabele grupe A sa po 5 pobeda i poraza, dok je Slask pretposlednji sa samo jednom pobedom, iz devet utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE