EVROKUP, GRUPA B: Heris trojkom na sekund do kraja doneo pobedu Buržu!

Francuski Burž je u u 10. kolu Evropkupa, u okviru grupe B, pobedio Veneciju u gostima, posle veoma neizvesne utakmice i triler završnice sa 81-78.

Prvu osetniju prednost, nakon izjednačene prve četvrtine, stekao je Burž u drugoj deonici, kada je rezultat bio 43-33 posle koša Vilijamsa na nešto manje od dva minuta do kraja prvog poluvremena.

To je praktično bila jedina dvocifrena razlika na utakmici, jer je već na poluvremenu spuštena na 6 poena (45-39), a kasnije je meč postajao sve neizvesniji. Tokom čitavog trećeg kvartala vodili su gosti, najviše sa 9 poena razlike (59-50), posle trojke Rašida Sulejmona.

Na oko šest minuta do kraja, italijanski tim je došao i do prednosti, prvi put nakon početka utakmice, kada je nakon oba realizovana slobodna bacanja Mičela Vitalija bilo 69-67.

Do kraja utakmice nijedan od timova nije imao više od 3 poena prednosti i meč je obilovao potpunom neizvesnošću, koja je vrhunac dostigla trojkom u poslenjoj sekundi Kelvina Herisa za pobedu francuskog kluba.

Najbolji na utakmici bio je Stefano Tonut sa 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je u pobedničkom timu upravo junak meča Heris bio i najefikasniji pojedinac sa 19 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Burž je sada, sa minimum jednom utakmicom više od ostalih timova iz grupe, na pretposlednjoj poziciji sa 3 pobede i 7 poraza, dok je Venecija na petom mestu sa 4 pobede i 5 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznate sudbine Radonjića i Nastasića na Majorci

Srpskog fudbalera Nemanju Radonjića kroz čitavu karijeru prate turbulencije. Tako je bilo i tokom ove sezone, a izgleda da...

POVEZANE OBJAVE