Flavija Peneta o Novaku: “Život će mu biti pakao bez vakcine”

Italijanska teniserka Flavija Peneta i prijateljica najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića prokomentarisala situaciju u kojoj se našao Srbin u Australiji.

Nole je uvek bio drugačiji u svim svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvek je donosio vrlo lične odluke, uz podršku supruge Jelene koja je uvek bila uz njega… Žao mi je što se sve ovo desilo, jer nemam nikakve sumnje da je Đoković dobar čovek. Sigurno ne opasnost po javnost, rekla je Peneta i dodala:

Možemo mi da ga savetujemo koliko hoćemo, ali to je 34-godišnji čovek koji je uspeo da preokrene hijerarhiju koja je u tenisu vladala decenijama. Nije to čovek kome nedostaje karakter.

Ona kaže da su pred najboljim teniserom sveta ogromni izazovi, ali ne osuđuje ga zbog odluke.

Njegov izbor. Sa ove distance, naravno, bolje bi mu bilo da je ostao kod kuće, da nije ni probao da uđe u Australiju, zemlju koja nikako ne deli njegove stavove, koja je izašla iz vrlo strogog lokdauna, koja je građanima nametnula najrestriktivnije mere…. Ali Nole ima veliku želju da obori taj rekord (po broju grend slemova, prim. aut.). Šampioni su takvi, imaju tu vatru u sebi, pogledajte Serenu Vilijams, ima 40 godina i ne odustaje. Veliki šampioni ne prepoznaju granice, to je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva žudnja. Jeste li videli šta je uradio kad je dobio vizu nazad? Odmah iz hotela na trening. Samo oni sa neverovatnim fokusom na cilj se tako ponašaju, kazala je ona i dodala:

Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za moju decu i mene su privatne odluke. Poznajem majke koje nisu htele da se vakcinišu tokom trudnoće, i ja sam sačekala da se porodim, tako da moja odluka ne bi uticala na moju ćerku. Ne trudim se da utičem na druge. Da sretnem Noleta, rekla bih mu: Prijatelju moj, ti si budala, mogao si da u miru sediš kod kuće sa suprugom i decom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE