PRESKOČILI TORNJEVE: Stotka Partizana, Lesor briljirao

Partizan – Hamburg 102:77 (34:14, 31:27, 20:12, 17:24)

Košarkaši Partizana, ostvarili su ubedljivu pobedu u 10. kolu Evrokupa. Oni su na svom parketu, slavili protiv nemačkog Hamburga. Od početka do kraja duela, pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Gosti su jedino, boljom igrom u poslednjem periodu, uspeli sao da smanje razliku, i ublaže poraz. Crno beli se sada nalaze na deobi prvog mesta u A grupi sa Huventudom.

Dalas Mur je otvorio meč, svojim pogotkom za dva poena. Ubrzo su crno beli stekli prednost od 6:0. Seriju je svojom trojkom prekinuo Kejleb Holmsli, najbolji pojedniac nemačke ekipe. Već u prvim minutima, Partizan je pokazao efikasnu igru. Napravili su seriju 7:0 i već stekli dvocifrenu prednost. U tom ritmu su i nastavili, ubacivši već 30 poena za četvrtinu.

Gosti bolje počinju drugi period, u želji da što više smanje zaostatak. Jam Madar je trojkom odbio njihov nalet. Partizan i dalje održava prednost, iako je Hamburg popravio procente šuta. Već sada će premašiti svoj poenterski učinak od 14 koševa, koliko su imali nakon prvog perioda. Uspeli su da smanje razliku sa maksimalnih +21, koliko su imali crno beli. Partizan je uspeo da ponovo stekne +20, i ubaci više od 60 poena za poluvreme.

Zek Lidej i Matijas Lesor sa po 15 poena predvode crno bele. Kevin Panter ima 12 poena. U nemačkom timu, Holmsli ima 9 poena, a Kristen Robin poen manje.

Matijas je košem uz faul, otvorio drugo poluvreme, pogodivši i dodatno slobodno bacanje. Njegovim koševima, serija je produžena na 5:0, ali ju je prekinula trojka Maksimilijana Di Lea. Crno beli su nastavili sa veoma efikasnom partijom, odžavajući plus od 20 razlike. Ubrzo je to preraslo i u +30, nastavivši sa šuterskom rapsodijom. U tom stilu su i završili treću četvrtinu.

Odmah su trojkom Rodiona Kuruksa, otvorili poslednji period igre. Sa dve trojke, Hamburg je razliku spustio ispod 30 koševa. Crno beli sada rutinski odrađuju posao, obezbedivši osmi trijumf u Evrokupu. Malim opuštanjem, dozvolili su rivalu da smanji već ionako ubedljivo vođstvo Partizana.

Na ovoj utakmici, briljirao je Matijas Lesor. On je imao 22 poena, 6 skokova, jednu asistenciju i blokadu, i čak pet ukradenih lopti. Zek Lidej dodao je 18, a Kevin Panter 15 koševa.

U ekipi Hamburga, istakao se Kristen Robin sa 20 poena. Holmsli je dodao 14 koševa.

Naredni duel Evrokupa, Partizan igra 25 januara u gostima protiv Turk Telekoma.

Foto: KK Partizan NIS/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE