Srbija poražena od Portugala na startu EP

Srbija – Portugal(2:4)

Futsal reprezetacija Srbije poražena je od Portugala u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Srbija je odlično otvorila meč protiv aktuelnog prvaka sveta. Već u drugom minutu, Orlovi su poveli golom Marka Pršića. On je iskoristio kazneni udarac, nakon faula Souze nad Rakićem.

Portugalci su zatim nastavili sa pritiskom i stvarale su se šanse. Ipak, Srbija je ponovo preko Pršića duplirala vođstvo u šestom minutu. Iskoristio je odbitak nakon šuta Stojčevskog.

Šampion sveta je nastavio sa agresivnom igrom i prilikama, u želji da do poluvremena anulira prednost Srbije. Međutim, na našem golu briljira Nemanja Momčilović sa odličnim odbranama.

Odbrana Srbije, poklekla je u 11. minutu, kada je Pauleta iskoristio asistenciju Migela Anjela. Potom je upravo poslednjepomenuti igrač pokušao, ali je izblokiran. Nastavili su da se ređaju pokušaji Portugalaca.

U 14. minutu je pokušao Tomić, ali je Souza dobro odbranio. Portugal je nastavio sa pritiskom, a Srbija se za sada odlično drži. Međutim, uspeli su svetski prvaci da izjednače pred kraj poluvremena. Varela je iskoristio dodavanje Zikija.

Nakon tog pokušaja, bilo je još prilika za Portugal, ali je dobar bio Momčilović. Srbija na poluvreme odlazi sa veoma povoljnim rezultatom, u meču protiv aktuelnog šampiona sveta. To dobija na težini, ako se zna da naš tim igra samo sa devet raspoloživih igrača.

U nastavku je Portugal zaigrao agresivnije, imali su ozbiljnu šansu u 25. minutu ali je lopta otišla preko gola.

U 26. minutu je Tomas Pako postigao gol i doneo preokret Portugalu, ali to nije sve još jedan gol su naši reprezentativci primili u ovom minutu, strelac je bio Žezus.

U nastavku naši su imali nekolike prilike, ali bez pogodaka pa je meč na kraju završen rezultatom 4:2 u korist aktelnog prvaka Evrope i sveta.

Srbija će naredni meč u grupi odigrati u nedelju 23. januara protiv Ukrajine. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE