EVROLIGA: Đorđevićev Fener bolji od Žalgirisa nakon velikog preokreta, Gudurić briljirao!

Košarkaši Fenerbahčea slavili su u 22. kolu Evrolige, nakon velikog preokreta, u svojoj Ulker areni protiv litvanskog Žalgirisa sa 73-67.

U ovoj utakmici su gosti od samog početka poveli i nisu ispuštali prednost sve do poslednje deonice, kada je turski tim ipak stigao do preokreta.

Već na startu su košarkaši Žalgirisa napravili veliku seriju i poveli sa 9-0, posle trojke Karolisa Lukosijunasa. Do prvog dvocifrenog vođstva došli su na nešto manje od šest minuta do kraja prvog poluvremena, košem Mareka Blaževića (21-9).

Tim našeg nekadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića ipak je održavao pristojan zaostatak, pa je na poluvremenu njegov tim bio u zaostatku od samo 6 poena (30-24), posle koša Dešona Pjera na dve sekunde do odlaska na veliki odmor.

Nakon povratka na parket, gosti su se ponovo razgoropadili, pa su posle novih koševa Blaževiča povratili dvocifrenu prednost (35-24), kaja je ovog puta nastavila da raste, do maksimalnih +17 (43-26), posle nove trojke Lukosijunasa. Tada se domaći tim pribrao i postepeno smanjivao deficit, sve dok ga Tarik Biberović na dva i po minuta do kraja trećeg kvartala nije ponovo spustio na jednocifren (48-41).

Usledio je period oscilacije rezultata, pa se tako prvo Fener približio na samo 2 poena manjka početkom poslednje četvrtine (51-49), da bi ubrzo potom Litvanci opet ostvarili solidu razliku, kada su poveli sa 60-51 trojkom Ulanovasa.

Do izjednačenja su domaći stigli trojkom Polonare, a zatim i do prve prednosti posle polovičnog učinka sa slobodnih bacanja Marka Gudurića, na nešto više od tri minuta do kraja utakmice. Možda je i ključna bila trojka našeg beka na 43 sekunde do kraja za 69-67, posle koje njegov tim nije ispuštao prednost.

Upravo je Gudurić bio najbolji na utakmici sa 19 poena, 4 skoka i 5 asistencija, dok je kod Žalgirisa Ulanovas imao 16 poena, 7 skokova i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE