EVROLIGA: Real lako do pobede u Berlinu

Košarkaši Real Madrida pobedili su, u 22. kolu Evrolige, berlinsku Albu u njenoj Mercedes-Benc areni sa 89-74.

Prva četvrtina prošla je u neizvesnosti, iz koje su gosti izašli sa 4 poena prednosti (19-15), a na tom talasu je usledila i serija 8-0 na početku drugog kvartala, za prvu dvocifrenu prednost (27-15), nakon trojke Serhija Ljulja. Najveća dostignuta razlika do kraja poluvremena bila je 15 poena (48-33), posle koša Poarea na oko pola minuta do odlaska na veliki odmor.

Nakon povratka na parket domaći su pripretili i realizovanim slobodnim bacanjima Da Silve prišli na samo -4 (50-46), a potom je utakmica protekla relativno ujednačeno , dok na oko 2 i po minuta do isteka trećeg perioda Ertel nije ponovo doneo dvocifrenu prednost (65-54), koju Kraljevski klub više nije ispuštao.

Najveća razlika koju su ostavrili do kraja utakmice bila je 23 poena prednosti (83-60), na nešto manje od 6 minuta do kraja, posle koša Džefrija Tejlora.

Najefikasniji igrač utakmice dolazi iz poraženog tima, za koji je Maodo Lo postigao 21 poen, na šta je dodao 5 skokova i 2 asistencije.

U timu Reala su, standardno, dobri bili francuski košarkaši. Toma Ertel upisao je 17 poena uz čak 7 asistencija, Vinsent Poare 13 poena i 5 skokova, dok je Geršon Jabusele imao 12, uz 3 skoka i asistenciju.

Real drži prvo mesto na tabeli sa 16 pobeda iz 19 utakmica, dok Alba ima samo 6 trijumfa na isto toliko mečeva i nalazi se tek na 16. poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAČ OD 22 MILIONA: Napušta Junajted, ostaje u Premijer ligi?

Pred poslednje kolo Premijer lige, fudbaleri Mančester Junajteda dele sedmo mesto sa Njukaslom. Za kraj gostuju Brajtonu, pa ih čeka...

POVEZANE OBJAVE