JOVANOVIĆ POSLE SENZACIONALNE POBEDE NAD PARTIZANOM: Radili smo sa tri juniora

Košarkaši Mega Mozzarta danas su napravili veliko iznenađenje savladavši u ABA ligi Partizan sa 93-90 kao gosti, bez mnogo bitnih igrača u svom sastavu.

Trener Mege Vladimir Jovanović nije mogao da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića, Aleksandra Balcerovskog i Aleksu Uskokovića, dok su roviti ipak igrali Nikola Jović Mladen Vujić.

Sam Jovanović kaže da nije očekivao takav rezultat.

Imali smo stvarno mnogo problema. Zadnja dva treninga smo odradili pet na pet sa tri juniora i dva igrača iz sistema koja ne nastupaju za našu ekipu. Uspeli smo da se pokrpimo. Nisam mnogo očekivao, znajući kako Partizan igra – agresivno na oba dela terena. Mi smo bili bez pravog treninga i ikakvog takmičarskog ritma. Došli smo bez pritiska, i neke lopte su ušle. Našli smo svoj ritam, izvanredno šutirali za tri poena, trojkom i dobili utakmicu, rekao je Jovanović.

Trener Mege je ipak istakao i umor svog protivnika, ali i da su i i neki od njegovih igrača koji su nastupili na meču bili daleko od top forme.

Oni su pre dva dana igrali Evrokup protiv Hamburga i bilo je jasno da nisu sveži. Ovo nije Partizan koji je bio pre dva dana, jer su igrači umorni. Čestitam mojim igračima na izvanrednoj utakmici i zalaganju. Više od pet nije sastavilo dva treninga. Jović i Vujić su juče pred utakmicu odradili prvi trening pet na pet, poručio je Jovanović.

On se zahvalio i na srdačnoj dobrodošlici od svog nekadašnjeg kluba, koji mu je uručio sliku tima crno-belih iz sezone 2010/2011, sa kojim je osvojio triplu krunu.

Čestitam i Partizanu na svemu što je uradio i na fer i korektnoj utakmici. Oni su na dobrom putu da ostvare svoje ciljeve, siguran sam da će uspeti i želim im od sveg srca da urade ono što žele. Želeo bih da se zahvalim i na toploj dobrodošlici i od navijača i kluba, istakao je nekadašnji strateg Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE