PODVIG DESETKOVANE MEGE: Skuči Smit utišao Pionir!

Trojkom Skučija Smita 5 sekundi pre kraja Mega je iznenađujuće savladala partizan kao gost 90:93. Posebno na težini ovoj pobedi doprinosi činjenica da su gosti igrali bez čak 5 standardnih igrača.

Košarkaši Mege su od starta stavili do znanja da nisu došli da izgube sa što manjom razlikom, kao što se pretpostavljalo pre početka meča.

Šut je odlično služio izabrnike Vlada Jovanovića i na taj način su održavali egal većinu prvog poluvremena.

Ipak, u poslednjih dva minuta sjajnom serijom došli su maksimalnih 11 poena viška, da bi Panter na kraju smanji na 46:55 posle 20 minuta.

U trećem periodu Partizan je krenuo znatno agreisvnije u oba pravca i došli su do velikog broja situacija 2 plus 1. Ipak, Mega je preko Ruženceva održavala prednost i odbijala napade domaćina, tako da je prednost posle 30 minuta ostala 9 poena.

U četvrtom periodu Mega je otišla u dva navrata na 10 poena viška, ali se Partizan uvek uspevao da vrati i da se održi u utakmici. Tražili su prednost preko visokih igrača gde je Mga bila značajno oslabljena izostancima Balcerovskog i Matkovića. Balša Koprivica je pokrenuo seriju, da bi na 5 minuta pre kraja Panter trojkom doveo crno-bele na 79:80.

Posle tajm auta Mega je brzo reagovala sa svojom serijom 5:0 i nastavljeno je u ritmu kao i u prethodnih 35 minuta. Mega je na 2 minuta pre kraja došla do novih 9 poena prednosti posle trojke Boriše Simanića.

Ipak, crno-beli se nisu predavali. Prvo je Panter postigao brzu trojku, a potom je i fauliran na šutu za 3 poena, a onda je Lesor pogodio 3 penala za 90:90.

U poslednjem napadu Mega je predala loptu Skučiju Smitu koji je čekao do poslednjeg momenta i preko Lesora doneo veliku pobedu Megi.

Najefikasniji kod pobednika bio je Ružvncev sa 20 poena, Jović je postigao 14, Smit 13. Kod Partizana Panter 24, Smajlagić 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE