PL: Liverpul siguran, Arsenal bez pobede protiv fenjeraša na Emirejtsu (VIDEO)

U okviru današnjeg programa 23. kola Premijer lige pobedu je zabeležio jedino Liverpul, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom.

Liverpul je bio bolji od Kristal Palasa na gostujućem terenu, slavivši sa 3-1.

Na ovoj utakmici se posebno istakao dvostruki asistent Endrju Robertson. On je prvo sjajno, nakon kornera, pronašao Van Dajka, koji je glavom smestio loptu u mrežu za prednost gostiju od 1-0, a zatim uposlio i Okslejd-Čemberlena, koji je preciznim udarcem u 32. minutu udvostručio vođstvo.

Domaći su utakmicu učinili zanimljivijom u 55. minutu kada je Mateta sjajno uposlio Odsona Eduarda, kome je ostalo da samo sprovede loptu u mrežu i smanji rezultat na 2-1.

Sve dileme je, ipak, otklonio Fabinjo u 89. minutu kada je realizovao penal, posle faula nad Diogom Žotom u šesnaestercu domaćih.

Arsenal i pored uspostavljene inicijative na terenu i dvostruko više upućenih šuteva (20-10), nije uspeo da na svom Emirejts stadionu savlada poslednjeplasirani Barnli, pošto je utakmica završena bez golova, 0-0.

Nerešeno je bilo i na King Pauer stadionu u Lesteru, gde su Lisice igrale 1-1 protiv Brajtona.

Oba gola viđena su u drugom delu utakmice. Lester je poveo tek što su se igrači vratili na teren, golom Patson Dake, koji se dobro snašao u šesnaestercu.

Brajton je ipak, posle mnogih pokušaja, uspeo da stigne do izjednačenja u 82. minutu, preko Danija Velbeka, koji je sjajno ispratio centaršut i glavom smestio loptu u donji levi ugao gola Kaspera Šmajhela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određeni arbitri za Evropsko prvenstvo!

Određeni su arbitri i za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Nemačkoj. Spisak je od 19...

POVEZANE OBJAVE