RADONJIĆ PRED CEDEVITU: Biće potrebno vremena i strpljenja

Košarkaši Crvene zvezde, igraju u ponedeljak prvi meč u ABA ligi, nakon pauze zbog korona virusa u timu.

Oni će gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani, u duelu 17. kola ABA lige.

Pred ovaj meč, svoja očekivanja, izneo je trener crveno belih, Dejan Radonjić:

Dva dana posle utakmice sa ASVELom u Francuskoj čeka nas duel sa Cedevita Olimpijom. Meč sa ASVElom nismo odigrali dobro. U nekim periodima je bilo zadovoljavajuće, ali generalno, nedostajalo je energije, koncentracija je bila loša, napravili smo puno grešaka. Želimo da iskoristimo svaki momenat kako bi bili bolji, iako smo svesni činjenice da posle svega što smo prošli u prethodne više od 3 nedelje, neće biti nimalo jednostavno. Očekuje nas utakmica protiv Cedevita Olimpije, jedne od najboljih ekipa u ligi, koja je u odnosu na naš prvi meč napravila promene u timu, pojačala se Ferelom iz Panatinaikosa, Omićem i Dragićem iz Žalgirisa, uz ostale vrlo kvalitetne i iskusne igrače koji koje već imaju u svom sastavu. Očekuje nas dakle vrlo dobar tim, ali u ovom trenutku, s obzirom na okolnosti, razmišljamo o nama, i kako da napravimo iskorak već u sledećoj utakmici. Biće potrebno vremena i strpljenja, kako bi došla do nivoa na kome želimo da budemo.

Kapiten tima, Branko Lazić kaže da meč neće biti lak:

Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja se znatno pojačala u prethodnom periodu i pokazala da ima kvalitet za sam vrh tabele. Samim angažmanom Ferela, pa Omića i konačno Dragića, uz dobar i iskusan sastav koji su već imali, pokazali su i pokazuju svoje ambicije u ovom takmičenju u nastavku, i moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu sa puno energije kako bi došli do rezultata. Nismo imali previše vremena nakon meča u Lionu, ali ćemo se potruditi da taj period od dva dana iskoristimo maksimalno kako bi spremni dočekali meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije. – rekao je on.

Meč Cedevita Olimpije i Crvene zvezde, igra se sutra od 18 časova.

Foto: ABA liga/ Dragana Stejpanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE