SERIJA A: Napoli se poigravao sa Salernitanom, Albanac skrivio dva penala (VIDEO)

U utakmicama 23. kola Serije A odigranim od 15 sati pobede su zabeležili Napoli i Specija, dok su Torino i Sasuolo remizirali.

Napoli je na stadionu Dijego Armando Maradona lako izašao na kraj sa poslednjeplasiranom Salernitanom, pobedivši sa 4-1.

Dominaciju najbolje oslikava činjenica da je gol Salernitane bio i jedini upućeni šut ka golu Aleksa Mereta.

Napoli je poveo rano, već u 17. minutu, kada se na pravom mestu našao Žuan Žezus i pogodio za vođstvo domaćih. Međutim, u 33. minutu desio se jedan od retkih svetlih trenutaka gostujućeg tima, kada se Federiko Bonacoli našao jedan na jedan sa golmanom Napolija, što nije propustio kako bi poravnao rezultat na 1-1.

Do novog vođstva Napoli je čekao čak do 4. minuta nadoknade prvog poluvremena, kada je Dris Mertens realizovao jedanaesterac, dosuđen zbog prekršaja fudbalera Salernitane Frederika Veselog u svom šesnaestercu.

Ubrzo nakon povratka na teren jasno je bilo da Napolitanci neće ništa prepustiti slučaju, kada je u roku od pet minuta sve bilo rešeno. Prvo u 48. minutu Rahmani nije imao težak zadatak da pogodi za 3-1, nakon asistencije Mertensa, a u 53. minutu je konačan rezultat postavio Lorenco Insinje, drugim golom sa penala domaćeg tima. Zanimljivo je da je i ovog puta na isti način penal skrivio Veseli, što je značilo i drugi žuti karton za njega i igrač manje za goste.

Specija je na svom terenu bila bolja od Sampdorije minimalnim rezultatom, 1-0.

Odlučujući pogodak bio je delo Danijelea Verdea u 69. minutu, kada je posle asistencije Kolumbijca Kevina Agudela pogodio sredinu gola.

Na Olimpijskom stadionu u Torinu istoimeni tim je odigrao 1-1 sa Sasuolom.

Domaći su već u 16. minutu poveli golom Sanabrije glavom, nakon što mu je Vilfrid Singo asistirao na isti način. Gosti su dočekali izjednačenje tek pred kraj utakmice, kada je u 88. minutu Đakomo Raspadori rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE