TURSKA: Fenomenalni Micić nedovoljan za pobedu Efesa

U 18. kolu turske košarkaške lige košarkaši Pinar Karšijake savladali su na svom parketu aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efes rezultatom 78-73.

Timovi su se tokom čitave utakmice smenjivali u prednosti. Prvi su minimalni primat ostvarili košarkaši Karšijake, dobivši prvu četvrtinu sa 25-21, a serijom 6-0 na startu drugog kvartala stigli i do dvocifrenog viška (31-21).

U prednosti su bili do samog kraja poluvremena, kada je Efes konačno istopio zaostatak, pa je na poluvremenu bilo nerešeno (37-37).

To, međutim, nije demoralisalo Karšijaku, iako je šampion Evrope vodio većim delom treće deonice. Najveća prednost koju su ostvarili gosti je bila od 6 poena, a na kraju ovog perioda vodili su sa 56-54.

Poslednjih deset minuta su ipak pripali timu iz Karšijake, čija je najveća prednost do kraja utakmice bila +7, što je bilo dovoljno da bi se došlo do pobede.

Najbolji na utakmici bio je Vasilije Micić sa 21 poenom, uz 3 skoka i čak 7 asistencija, dok je u redovima pobednika Kolson imao 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Za Anadolu Efes ponovo nije igrao mladi srpski centar Filip Petrušev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE