Holins i Ivanović presudili Cedevita Olimpiji u poslednjim sekundama!

U okviru 17. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 83:82 u Ljubljani nakon neizvesne završnice.

Domaći su sjajno otvorili meč sa tri uzastopne trojke, dok je Zvezda uspevala da ih isprati. Međutim domaći su pre svega sjajnom igrom Jake Blažiča stigli do velike prednosti od 27:18.

Crveno-beli su odgovorili serijom od čak 14:1, pa je krajem prve i početkom druge deonice preokrenula i povela rezultatom 32:28. Dosta izjednačena igra viđena je u nastavku što i govori činjenica da je rezultat na kraju prvog poluvremena bio 43:43.

Zvezda je povela u trećoj četvrtini, zahvaljujući Nikoli Kaliniću koji je vezao 10 poena. Ni domaći se nisu predavali pa je utakmica ušla u dramatičnu završnicu

Crveno-beli su imali -5 na dva minuta pre kraja trojkom Jogija Ferela, ali trojkama Nikole Ivanovića i Ostina Holinsa su uspeli da stignu domaći tim.

Ivanović je  iznudio faul na sedam sekundi pre kraja i pogodio oba penala za pobedu. U narednom napadu Cedevita Olimpija je promašila trojku, a Zvezda došla do 14 pobede u regionalnom takmičenju.

Zvezdu su predvodili Ostin Holins sa 18 poena, Nejt Volters je dodao 14. S druge strane, domaće je predvodio Jaka Blažič sa 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE