Stanojević jasan: Prioritet je dolazak zadnjeg veznog fudbalera

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama u Turskoj, a strateg Partizana Aleksandar Stanojević se osvrnuo na plan priprema, pojačanjima i planovima za prolećni deo šampionata.

Nakon deset dana treniranja u Beogradu Partizan se u nedelju preselio u Antaliju i tamo će se zadržati naredne dve nedelje

Sledi nam adaptacija na vreme i terene, sve je to normalno za nas. U Beogradu smo odradili prvi deo priprema i napravili uvod u ono što nam sleduje. Vreme je nešto hladnije, ali će to biti samo povod igračima da više trče. Fudbal se razlikuje od drugih sportova upravo jer su različiti vremenski uslovi na šta ne možete da utičete, rekao je Stanojević.

U Antaliji crno-beli su ostali bez Aleksandra Šćekića, koga je put odveo u Zaglebje.

-Nedostajaće nam Šćeka, donosio nam je dosta, postizao je važne golove, deo je naše priče i imao je određenu težinu. Ipak, mi smo Partizan, navikavamo se na sve situacije i nemamo problem te vrste. Drago mi je da Šćekić bude zadovoljan i nadam se da će u Poljskoj biti srećan. Najveće pojačanje su nam igrači koji su se vratili iz povreda, da budemo kompletni. Imali smo određenih problema, a najviše me čini srećnim kada vidim sve igrače na okupu. Prelazni rok je živa stvar. Rekao sam da nikome neću sprečiti odlazak. Ukoliko je klub zadovoljan ponudom, a igrač komforan da promeni sredinu, daću zeleno svetlo. U ovom trenutku ipak ne očekujem nove odlaske. Pimetna je želja igrača da ostanu, neki su čak i odbili ponude drugih klubova, žele da ostanu do kraja u borbi za titulu.

Odlaskom Šćekića, ostalo je prazno mesto, tako da crno beli tragaju za defanzivnim veznim fudbalerom

– Prioritet je klasičan defanzivni vezni, to sam rekao ranije i to nema nikakve veze sa odlaskom Šćekića. Imali smo tri. četiri igrača u fokusu, ali ne žurimo, jer imamo oformljen tim. Želja nam je da se kockice poklope, da igrač koji dođe bude zadovoljan, da naš i klub iz koga dođe takođe budu zadovoljni. Rekoh već, ne žurimo, nismo u situaciji da nam “gori”. Uz to, konstantno pratimo tržište, strane igrače, ali je trenutno mirno, jer na drugim pozicijama su dolasci uslovljeni odlascima iz postojećeg tima. Ako neko ode – reagovaćemo, pošto nećemo da gomilamo igrače. Zadovoljni smo trenutnim timom, nemamo mi taj luksuz da dovodimo fudbalere na mestima koja su popunjena, jasan trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: U Lejkersima ponovo ceh platio trener

Posle ispadanja u 1/4 finalu plej-ofa Zapadne konferencije od Denvera, u Los Anđeles Lejkersima su odlučili da ponovo...

POVEZANE OBJAVE