Partizan bez rešenja za Turk Telekom

Košarkaši Partizana poraženi su u 11. kolu A grupe Evrokupa na gostovanju Turk Telekomu u Ankari sa 85-71.
Prva deonica obilovala je neizvesnošću većim delom, sve do završnih nešto više od dva minuta. Kevin Panter doneo je polaganjem crno-belima početno vođstvo, ali je u ostatku ovog perioda turski sastav uglavnom bio korak ispred. Partizan je ponovo zahvaljujući američkom beku imao minimalnu porednost trojkom na oko tri i po minuta do isteka prvih deset minuta (12-11).
Ipak, poenima Čana Oguta uz pogođeno dodatno bacanje, domaćin je po prvi put na meču ostvario prednost koja je veća od 2 poena razlike (18-14), ali se Partian povratio trojkom Avramovića, pa je na kraju ovog perioda sve bilo potpuno otvoreno, jer je turski tim vodio sa 21-18.
Da će njegov tim ostvariti primat u drugom kvartalu, nagovestio je početnom serijom od 5-0 Džered Terel, kada je doneo prednost od 26-18. A posle istovetne serije Obri Doukinsa usledila je i prva dvocifrena razlika, na nešto više od pet minuta do odlaska na veliki odmor (33-22).
Poboljšanju rezultata nikako nisu doprinela ni oba promašena slobodna bacanja Matijasa Lesora, posle kojih je ubrzo usledio i najveći ostvareni suficit prvog poluvremena, kada je Turk Telekom poveo sa +13 (40-27). Na kraju je trojkom Entonija Klemonsa tim iz Ankare i na polovini utakmice imao dvocifreni višak (43-32).
Treća deonica je počela jako neefikasno, pa je tako na polovini iste rezultat bio 6-4. Međutim, što se tiče odnosa snaga na terenu, ništa se nije promenilo, pa je minut kasnije Džehuan Džonson doneo domaćinu novu najveću razliku (53-38). Čitavim periodom je održavana prednost na toj skali, da bi Čan Ogut u poslednjoj sekundi čak povisio najveću prednost na utakmici (60-46).
Trojkom Gejika prednost je uvećana već na maksimalnih 19 poena kad se ušlo u poslednji kvartal, a najviše što su crno-beli uspevali da urade to je da smanje prednost na -11 u nekoliko navrata. Bilo je očito da se košarkašima Partizana i nije više igrala košarka, o čemu svedoče izgubljene lopte, koje su završavane zakucavanjima na njihovoj polovini parketa.
Najefikasniji na meču bio je Entoni Klemons sa 20 poena i čak 8 asistencija, dok su Džaždžuan Džonson i Džered Terel postigli po 15, koliko i najefikasniji igrač Partizana Dalas Mur. Matijas Lesor je bio blizu dabl-dabl učinka sa 14 poena i 8 skokova. Avramović je takođe imao zapažen učinak sa 10 poena i 6 asistencija.
U narednom kolu srpski tim će u derbiju grupe A gostovati španskom Huventudu, što će biti i svojevrsna borba za lidersko mesto na tabeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRAMA U DENVERU: Jokićeva tripl dabl dominacija, Marej za 2:0! (VIDEO)

Košarkaši Denvera vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije protiv LA Lejkersa. Sinoć su u dramatičnom meču slavili...

POVEZANE OBJAVE