Čović o regularnosti i imidžu ABA lige i najavio revolucionaran potez

Ponovo se digla bura u ABA ligi, ovoga puta posle meča Crvene zvezde i Cedevite Olimpije. Tim iz Ljubljane je imao žalbu na suđenje posle meča smatrajući da su oštećeni.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ne mari previše na žalbe drugih klubova, i zadovoljan je što je njegov tim blizu da obezbedi pol poziciju pred plej-of.

Imamo situaciju u kojoj su svi vakcinisani, čak i po tri puta, ali se obnovila korona. Imali smo 15 zaraženih, nismo trenirali, a onda . I kada dobijemo negativni test ne idemo sa treningom, već se ide na kompletna testiranja i ako prođe. Izgubilo se iz ritma, videlo se protiv Asvela, čak i delimično protiv Cedevita Olimpija. Zadržali smo pol poziciju, sa velikim šansama da ostanemo tu do kraja regularnog dela. Cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi, rekao je Čović gostujući na TV Prva.

On je potom pričao o imidžu ABA lige i ponovo je “potkačio” najvećeg rvala poslednjih nekoliko sezona podgoričku Budućnost.

Govorimo o imidžu lige o kome smo pričali 2018. godine kada je Zvezda doživela sve što je bilo u Podgorici. Tada sam čak i od beogradskih medija bio prozivan da Zvezda to radi. Vrlo problematični su ljudi ušli u sport, da ne spominjem banane… Urušena je regularnost između klubova i ponavlja se iz sezone u sezonu. Jasno ćemo iznositi stav. Podmetnuta je priča o sukobima interesa, imamo Igokeu i Borac, Budućnost i Studenstki centar, derbi po bananama. Regionalna liga podiže kvalitet nacionalnih liga i daje prohodnost u evropska takmičenja, potrebna je, ali moraju da važe pravila fer-pleja, i finansijskog.

Najavio je da će klub sa Malog Kalemegdana napraviti, kako je rekao revolicionaran potez, i objaviti finansijske podatke.

Objavićemo određene podatke kako se finansiramo i kakvi su okviri naših ugovora. Za poslednje četiri sezone prosečno trošili smo 2,4 miliona evra. Jedan igrač u Evroligi u nekim klubovima. Od države imamo 35, 40 odsto budžeta, rekao je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE