VELIKA POBEDA: Zvezda u neizvesnoj završnici nanela prvi poraz Olimpijakosu u Pireju! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Pireju, u 23. kolu Evrolige, slavivši protiv Olimpijakosa sa 76-72 u veoma neizvesnoj utakmici. Pobedu čini većom činjenica da je ovo bio prvi poraz Pirejaca na svom parketu ove sezone!

Srpski crveno-beli su bolje otvorili utakmicu i trojkom Voltersa nakon dobre odbrane poveli sa 7-2. Ponovo je srpski predstavnik pripretio na polovini četvrtine, kada je Vajt ukrao loptu Larencakisu, a Dobrić na drugoj strani pogodio uz realizovano dodatno slobodno bacanje.

Pirejski velikan je u igri održavao fenomenalni Bugarin Saša Vezenkov, koji je već poćetkom druge deonice bio na svom dotadašnjem proseku od 12 poena.

Zvezda je ipak uvećala najveće dotadašnje vođstvo na +6, nakon realizovana oba slobodna bacanja Ognjena Kuzmića, a ubrzo i do prve dvocifrene prednosti na meču (20-10), zahvaljujući košu Majka Cirbesa. Tada je potpuno neočekivano usledila serija domaćina od 11-0, kojom su prešli u vođstvo (21-20), novom trojkom Vezenkova.

Prekinuo je Lazarević ovaj strašni nalet Pirejaca, ali ne zadugo, jer se nakon povratka na parket u drugom kvartalu ova serija se pretvorila u skor od 16-2,a uaustavio ju je Mitrović nakon odličnog poteza ispod koša, kada se njegov tim konsolidovao. Do izjednačenja Zvezda je stigla polaganjem Ostina Holinsa u kontri, a novo vođstvo doneo je Nikola Kalinić na isteku 4. minuta drugog kvartala, trojkom, nakon asistencije Stefana Markovića (29-26).

Na oko 4 minuta do poluvremena srpski tim je jeftino prodao loptu kada je Marković, nesiguran da li da šutira ili krene u prodor, napravio korake tek pošto je Ognjen Kuzmić zabeležio skok u napadu. Zvezda je, međutim, nakon tajmauta odigrala brutalno dobru odbranu, a Dobrićevu ukradenu loptu Eron Vajt je iskoristio kako bi demonstrirao da ne postoji strah nakon povrede, tako što je zakucao sa dve ruke.

Ipak je potom Kvinsi Ejsi iskoristio propust u odbrani i poravnao rezultat (31-31), a u preostala nešto manje od tri minuta do poluvremena nijedan tim nije stekao značajniju prednost, pa je na poluvremenu vodila Crvena zvezda sa 37-36, nakon propuštenih poslenjih napada oba tima.

Početkom drugog poluvremena Larencakis je doneo novi preokret, kada je Olimpijakos poveo sa 39-37, ali je ubrzo nastupio novi blistavi period beogradskih crveno-belih, koji ubrzo dolaze do +8 košem Kuzmića, koji je iskoristio odlično dodavanje kapitena Branka Lazića.

Na nešto manje od dva minuta do isteka trećeg perioda viđeno je pravo brutalnio zakucavanje Mustafe Fala preko Majka Cirbesa, a odmah posle i još jedno nakon što je nadmudrio Mitrovića u leđnom duelu, nakon kojih je njegov klub bio na samo -1 (53-52). Ipak, i dalje je Zvezda odolevala, pa je Kalinić trojkom pred ulazak u posldnjih 10 minuta zapečatio +4 (56-52) za svoj tim.

Na pet minuta do kraja Zvezda je održavala stvari pod kontrolom, kada je posle ukradene lopte Nikole Ivanovića u kontri doneo prednost našem timu od 65-57, ali nikako nisu košarkaši Zvezde uspeli da ponovo pređu granicu dvocifrenog vođstva, pa je sjajni Vezenkov u 37. minutu smanjio na samo -1 (66-65), tako da je bilo jasno da će svojim navijačima tim Dejana Radonjića ponovo pokidati živce u završnici.

Sve dileme su otklonjene kada je Mustafa Fal na 50 sekundi do kraja svoje duge ruke iskoristio u pogrešne svrhe po svoj tim, i loptu doturio protivnicima, obezbedivši im čistu kontru, koju je Dobrić završio zakucavanjem za 74-67.

Nedovoljan za pobedu Olimpijakosu bio je i fenomenalni Saša Vezenkov, koji je zabeležio 20 poena i bio na dva skoka do dabl-dabl učinka, a sjajan je bio i Kostas Slukas sa 13 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

U pobedničkom timu najbolji su bili srpski reprezentativci Nikola Kalinić, sa 12 poena, 5 skokova i 4 asistencije i Ognjen Dobrić sa 14 poena i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski govorio o mogućem povratku u Evropu

Dok čeka konačni debi u A reprezentaciji Srbije, Aleksej Pokuševski pauzu nakon kraja NBA sezone provodi u Grčkoj. On...

POVEZANE OBJAVE