Krka bez rešenja za visoke igrače Partizana, laka pobeda u Novom Mestu

Košarkaši Partizana ostvarili su sigurnu pobedu protiv Krke u 18. kolu regionalne ABA lige, u dvorani Leon Štukelj u Novom Mestu, slavivši na kraju sa 79-63.

Crno-beli su startovali sa izuzetno mladom i perspektivnom petorkom, koju su činili Madar, Koprivica, Smailagić, Kurucs i Glas, koja se pokazala odlično i odmah na startu povela sa 8-2, uz dva lepa zakucavanja Smaiagića i Koprivice.

Već u prvoj deonici Partizan je došao i do dvocifrene prednosti, kada je Nemanja Dangubić pogodio trojku za 19-8. Srpski tim je dvocifrenom razlikom vodio i nakon prvih 10 minuta (23-11).

Krka se raspucala u drugoj četvrtini u šutu za tri poena, ali to nije bilo dovoljno kako bi nadoknadila propušteno, jer su gosti dolazili do velikog broja lakih poena, zahvaljujući dominantnoj odbrani. Tako je Partizan već početkom ove deonice došao do najveće prednosti u prvom poluvremenu, zakucavanjem Ledeja iz kontre.

Međutim, pripretila je slovenačka ekipa i uspela da se spusti na jednocifreni minus, pre svega zahvaljujući trojkama braće Lapornik i Tomasa, pa je u jednom momentu bilo i -7 (37-30), ali je konačan rezultat poluvremena postavio najdominantniji igrač ovog dela meča Balša Koprivica, za vođstvo crno-belih od 39-30.

Većim delom trećeg kvartala tim Željka Obradovića je održavao prednost na dvocifrenoj granici, najviše zahvaljujući sjajnoj saradnji Smailagića i Koprivice, za koje nije bilo mnogo rešenja, dok su se domaći na drugoj strani i dalje najviše oslanjali na šut za tri poena, koji ih više nije toliko dobro služio, pa su pogodili 2 šuta iz 8 pokušaja.

Na nešto više od dva minuta do ulaska u poslednji period Dangubić je pogodio novu trojku, za ostetljiviju prednost od +14. Na kraju treće četvrtine ostvario je srpski tim i novu najveću prednost (56-40), koševima Pantera s slobodnih bacanja.

U početnim trenucima poslednjih 10 minuta viđena je brutalna rampa Matijasa Lesora, kojom je sprečio Špana da položi loptu u kontri. Krka je ipak odmah krenula da smanjuje zaostatak, sa pogođene brze dve trojke, Stavrova i Tomasa, posle koje je bilo 57-46 za Partizan. Ipak, nešto kasnije se za izjednačenje najubedljivije prednosti pobrinuo Rodions Kurucs, koji je iz kontre opalio trojku na 4 i po minuta do kraja, nakon što je dugo izbegavao tu opciju, čak i kod otvorenih šuteva (65-49).

Na tri minuta do kraja utakmice tim Željka Obradovića organizovao je lepu akciju koju je atraktivnim zakucavanjem završio Gregor Glas. Probala je Krka da isparira svojim oružjem (14/32 šut za tri na utakmici), pogodila su braća Lapornik dve uzastopne trojke, zatim i Stipčević isto toliko, ali nije bilo šansi ni vremena da se rezultat promeni. Utakmica je zaključena sa dva polaganja Dalasa Mura iz kontri.

Najbolji na utakmici bio je mladi centar Partizana Balša Koprivica sa 15 poena, 4 skoka i 2 asistencije, dok je Alen Smailagić bio na dva skoka do dabl-dabl učinka, sa 10 poena i 8 skokova, na šta je dodao i asistenicju.

U redovima domaće ekipe Rok Stipčević je na kraju sakupio 15 poena, uz 3 asistencije, dok su braća Luka (8 skokova, 4 asistencije) i Miha Lapornik imali po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE