BIVŠI IGRAČ PARTIZANA ISKREN: Navijajte za ove momke

Nekadašnji košarkaš Partizana Trej Dreksel, osvrnuo se na vreme provedeno u Srbiji i taboru crno belih.

Za njih je nastupio u dva meča krajem prošle sezone.

U razgovoru za “Telegraf”, pričao je o svom iskustvu i kako mu je sada u novom timu, poljskom Stal Ostrovu.

Za sada sve ide kako treba. Kao tim smo se pokazali solidno, ali nismo uspeli da dobijemo neke veće utakmice, poput onih protiv Manrese i Karšijake u Ligi šampiona. Vodili smo sa 11 razlike na poluvremenu na jednom od tih mečeva, tako da svaki put kada pomislim na svoj boravak ovde, deluje kao da smo propustili mnogo šansi. Mislim da smo bili dovoljno kvalitetni da prođemo u drugu fazu Lige šampiona. – rekao je on, odgovarajući na pitanje o odlasku u Poljsku.

Potom je objasnio kako je zaigrao za zemunsku Mladost:

-Posle sezone na koledžu druge divizije produžio sam u prvu diviziju na Grand Kanjon. Nije to bila toliko dobra godina, morao sam dosta da se prilagođavam i da učim, tako da nisam igrao puno van same Amerike. Bio sam kampu sa svojom agencijom, a na jednoj od utakmica sam imao tripl-dabl učinak. Tu su bili i momci sa drugih koledža prve divizije, neka velika imena… Na sledećoj utakmici sam bio takođe dobar, a tu su bili skauti sa Balkana. Pričali su sa mojim agentom, dva tima su pokušavala da me dovedu – Mladost i Tamiš iz Pančeva. Na kraju je to bila Mladost, jer je bila u Beogradu. Sve to je zanimljivo, zato što sam pre toga imao ponudu iz Slovačke. Sada kada razmislim o tome, da se to desilo, to bi bila pogrešna odluka. U Slovačkoj ako igraš jedne godine, opet si tu i sledeće.

Pričao je i o odnosu sa trenerom Obradovićem:

Znam da on sada mora da se fokusira na svoju sezonu, a ja na svoju. Nemamo kontakt, uopšte se ne bunim zbog njegove odluke. On ima svoj posao, a ja svoj. Kada sam radio sa njim, bio je to jedinstven slučaj zato što sam potpisan pre nego što je on uopšte došao. Dolazili su mnogi stranci koje je on birao, a ja sam bio jedini Amerikanac kojeg on nije odabrao. Nije znao ko sam, samo je čuo za mene. Morao sam da steknem njegovo poverenje i ne mogu da kažem da sam to uradio na pravi način.

Na posletku, ostavio je poruku Grobarima:

Navijajte za te momke, jer će sigurno “zapeti“ da se plasiraju u Evroligu. Tamo treba da budu. Ako mogu da ih inspirišem, neka navijaju još jače i pomognu timu. Hvala im što me stalno kontaktiraju i što pitaju za mene, pogotovo onda kada sam povredio ruku. Uz podršku sam nekako lakše prebrodio sve. Trener je poseban, atmosfera je stvarno porodična. Možda jedne godine, ne kažem da će to biti sledeća, nadam se da ću moći da se vratim i sa Partizanom osvojim titule. Za mene će Srbija uvek biti posebna, uvek to pričam sa devojkom, da moramo da odemo nazad u Beograd. Moraćemo deci da pokažemo grad Beograd će uvek biti poseban. – zaključio je Dreksel.

Partizan je juče u ABA ligi bio ubedljiv protiv krke, a već naredne srede ih čeka Evrokup duel sa Huventudom.

Foto: Ilustracija/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČAST ZA SRBINA: Jovanović postaje selektor!

Fudbalska reprezentacija Srbije se odveć plasirala na EP u Nemačkoj. Posle baraža saznali smo još tri učesnika ove smotre. Među...

POVEZANE OBJAVE