JOVANOVIĆ POSLE FMP-a: Izbacili nas agresivnim presingom, ali smo dobrom selekcijom šuta došli do pobede

U utakmici 18. kola ABA lige koja je odigrana u Železniku, ekipa Mega Mozzarta je slavila protiv FMP-a sa 79:86 (13:25, 26:18, 15:22, 25:21). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su do pobede, iako bez nekolicine igrača, došli pošto su praktično vodili celu utakmicu i u nekoliko navrata odbili nalete domaće ekipe i na kraju nadoknadili poraz iz prvog dela regionalnog takmičenja.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa na kraju dobrim napadom i dobrom selekcijom šuta došla do pobede:

I u najavi utakmice sam rekao da će se pitanje pobednika rešavati na fizičkom planu. Meč smo započeli fizički mnogo bolje od rivala. Odbrana je bila na zavidnom nivou, dobro smo trčali i bili smo dosta dobri u skoku u napadu. Međutim, utakmica se igra 40 minuta i FMP je uspeo da u delovima druge i treće četvrtine uspostavi svoju igru, rekao je trener Mege pa objasnio:

Pre svega, izbacili su nas iz napada svojim agresivnim presingom. Igrali smo jako kratke napade, nismo uspevali da dođemo do protoka lopte što je usporilo našu igru. U isto vreme smo prestali da budemo agresivni i borbeni u odbrani što nas je krasilo u prvom delu. Razlog tome je što nismo dovoljno spremni zbog ove celokupne kovid situacije, ali smo malo većom rotacijom i čestim izmenama pokušavali da uđemo u stabilan ritam što nam je bilo potrebno. Uspeli smo u jednom trenutku da steknemo osetljiviju prednost. Međutim, pre svega njihovom upornošću na skoku u napadu i našim greškama, što su oni znalački koristili dobrim šutem za tri poena, primili smo tri trojke i meč su vratili u egal, izjavio je Jovanović, pa zaključio:

Ali, uspeli smo na kraju da dobrim napadom i dobrom selekcijom šuta da dođemo do pobede. Čestitao bih FMP-u, na dosadašnjem delu sezone i poželeo dosta uspeha u nastavku. Za nas je ovo jako važna pobeda, prethodno kolo nismo bili na zavidnom nivou i zato čestitam mojim igračima, jer su stvarno ostavili poslednji atom snage na terenu, poručio je trener mladog sastava.

Foto: KK FMP

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE