Mega se kockala, pa dobila FMP u triler završnici, dabl-dabl Simanić rešio utakmicu!

Košarkaši Mega Mozzarta slavili su na gostovanju u Železniku ptotiv FMP-a sa 86-79, u 18. kolu regionalne ABA lige.

Meč su posmatrali selektori A i mlade reprezentacije Svetislav Pešić i Vladimir Jovanović, a sigurno su imali šta i da vide u dueli prepunom perspektivnih košarkaša.

Mega je vodila većim delom meča, na kome je igrala bez Malkoma Kazalona i Nikole Đurišića, uz varijacije u rezultatu, a na kraju je ipak, i pored prednosti od +16 u poslednjoj deonici, dozvolila da se uđe u neizvesnu završnicu, koju je definitivno trojkom razrešio Boriša Simanić.

Gosti su već na kraju prvog perioda vodili dvocifrenom razlikom (25-13), a već u drugih 10 minuta dostigli i +15, međutim trgli su se Panteri, pa je na poluvremenu sve bilo otvoreno, jer su bili u zaostatku od samo 4 poena (43-39).

Mega ipak nije dozvolila da izbubi prednost nijednog trenutka do kraja utakmice. Posle mahom jednocifrenog vođstva u trećem kvartalu, uspeli su da u poslednjih 10 minuta uđu sa +11 (65-54), a kada su počeli da uvećavaju prednost, do maksimalnih +16 (79-63), delovalo je da je sve rešeno.

Ipak, tim Nenada Stefanovića je još jednom demonstrirao svoju borbenost i upornost, po kojoj je prepoznatljiv ove sezone, proigrao je Brajs Džons, počeli su da pogađaju u većem procentu, a pre svega su čvrstom odbranom dolazili do lakih poena iz kontri i polako došli do neizvesne završnice.

U jednom trenutku je bilo i samo -4 u samoj završnici, ali ipak FMP nije uspeo da na tom talasu prelomi utakmicu, a sve je definitivno bilo rešeno trojkom Boriše Simanića.

Na kraju je najefikasniji bio Brajs Džons sa21 poenom, uz 5 aistencija, dok je Nemanja Radonjić postigao 17, uz 5 skokova i 2 asistencije.

U pobedničkom timu je Boriša Simanić zabeležio dabl-dabl učinak sa 15 poena i 11 skokova, dok su Luka Cerovina i Nikola Jović (5 skokova, 5 asistencija) upisali po 11.

FMP je sada na 4. mestu tabele sa 10 pobeda iz 15 utakmica, dok je Mega jednu poziciju iza sa 8 poebeda iz 16 odigranih utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović pričao o budžetu Partizana pa pomenuo i Zvezdu

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović obratio se javnosti povodom potpisa novog ugovora trenera Željka Obradovića. Naime, Mijailović je govoriti o...

POVEZANE OBJAVE