Radnički bolji u derbiju od Šapca

Vaterpolisti Radničkog uspešno su nastavili naporan ritam utakmica, pobedom na vrućem gostovanju ekipi Šapca, u drugom kolu Grupe za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, rezultatom 13:9.

Upravo je gust raspored bio i razlog da strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, odmori dvojicu najiskusnijih igrača, Miloša Ćuka i Josipa Vrlića, a njegov tim je i u takvom sastavu uspeo da upiše pobedu.

Sa druge strane, Šapčani su nedavno promenili trenera, pa su u ovaj meč ušli motivisani da se prikažu u boljem svetlu nego u dosadašnjem toku sezone.

Domaći su poveli sredinom prve četvrtine preko reprezentativca Ognjena Stojanovića, ali su gosti ekspresno preokrenuli rezultat preko Stanojevića i Lukića (2:1). Nastavili su Šumadinci u istom ritmu, pa su na startu druge četvrtine prvi put otišli na „plus četiri“, serijom u kojoj je raspoloženi centar Nebojša Toholj postigao dva gola, a Stanojević jedan – 7:3.

Radnički je sa tom razlikom i otišao na poluvreme, a u nastavku je preko Miličića pobegao i na pet golova „viška“ (9:4). Šabac je potom pokušao da uhvati priključak golovima Stojanovića iz kontre i Markovića iz peterca (9:6), ali se Radnički brzo vratio na isto odstojanje preko Jankovića i Brankovića (11:5). Ipak, Šapčani su u finišu treće deonice uspeli da vrate neizvesnost u meč sa dva brza gola Stojanovića i Repanovića (11:8).

Vrlo važan pogodak postigao je Nemanja Stanojević posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini, a sve dileme oko pobednika rešio je Nikola Lukić dva minuta pre kraja (13:8), za novih „plus pet“.

U pobedničkom sastavu prednjačili su Nemanja Stanojević i Nikola Lukić sa po tri gola, koliko je postigao i Ognjen Stojanović na drugoj strani. Veliku ulogu u pobedi Radničkog imao je i Lazar Dobožanov, koji je još jednom potvrdio da se nalazi u dobroj formi.

Za Kragujevčane nema odmora, pošto ih već u utorak, od 19 sati, očekuje derbi sa Crvenom zvezdom na svom bazenu. Ulaznice za taj duel već su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena, po ceni od 200 dinara.

Šabac – Radnički 9:13 (2:3, 2:5, 4:3, 1:2 )

ŠABAC – Gradski Bazen. Sudije: Kiš i Beljin.

ŠABAC: Filipović, Žeželj, Marković 2, Repanović 2, Kopcev, Maraš, Mitrović, Stanić 1, Tubić, Šulc, Stojanović 3, Tonković, Vukadinović, Ćetković 1. Trener: Ličanin.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 3, Janković 1, Panić, Krug 1, Ukropina, Pljevančić, Toholj 2, Miličić 1, Lukić 3, Gavrilović, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE