VUKIĆEVIĆ PRED ZOI: Nikada ne pričam o rezultatima, idem da dam svoj maksimum

U Pekingu se od 4. do 20. Februara održavaju Zimske olimpijske igre.

Čast da nosi zastavi naše zemlje na ceremoniji otvaranja, pripala je alpskom skijašu Marku Vukićeviću.

On je u intervjuu za sajt Olimpijskog komiteta Srbije, govorio o tome i svojim očekivanjima:

Ovo su moje druge igre u Aziji. Srećan sam što mogu opet da idem na Olimpijske igre, pošto sam u poslednje vreme imao mnogo poteškoća što se tiče mojih povreda. Pre dve godine sam doživeo jak pad i nesreću u Švajcarskoj i zato sam u poslednje dve godine svaki dan radio na tome da se vratim na skije i baš ove igre u Pekingu su bile moj glavni cilj koji sam uspeo da dosegnem. To je meni jedna velika lična pobeda.  – rekao je on.

Zatim se osvrnuo na očekivanja od svog učešća:

Na ovim Igrama ću nastupati samo u spustu i u superveleslalomu. Neću nastupati u alpskoj kombinaciji. Spust je i ranije bila moja glavna disciplina i najviše nade polažem u moj nastup u ovoj disciplini. Nadam se da ću da postignem sličan rezultat. Ja nikada ne pričam puno o samim rezultatima, odnosno o plasmanu, već idem sa stavom da dam svoj maksimum koji sam sposoban da napravim u datom trenutku. Skijanje je specifičan sport gde ne zavisi sve od sportiste, već i mnogo zavisi od vremenskih uslova i drugih okolnosti. Verujem da će to ovoga puta ići u moju korist. Staze u Pekingu su sada potpuno nove za sve skijaše i biće veoma interesantno da vidimo kako će se svi skijaši nositi sa tim. – zaključuje Vukićević.

Ceremonija otvaranja ZOI, biće održana 4. Februara, sa početkom u 12:30 po našem vremenu.

Foto: Olimpijski komitet Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE