ZVEZDA U SERIJI POBEDA: Srušen Mornar, Davidovac blistao

Košarkaši Crvene zvezde su tri dana nakon velike evroligaške pobede u Pireju protiv Olimpijakosa, ostvarili pobedu i u regionalnoj ABA ligi nad Mornarom iz Bara na svom parketu, sa 81-74.

U prvoj četvrtini su se timovi smenjivali u vođstvu, sve dok Zvezda nije prva stekla osetniju prednost, kada je došla do +9 (20-11), ali su se gosti potpuno povratili i nakon uvodnih 10 minuta bili u manjku od samo 3 poena (22-19).

Odlično su gosti otvorili utakmicu serijom 5-0 Gordića, ali je taj početni nalet zaustavio Stefan Marković oružjem po kom baš i nije najprepoznatljiviji, trojkom.

Zvezda je preuzela primat nakon serije 8-0, za koju su najzaslužniji bili Holins i Kalinić koji su pogađali trojke, kada je srpski tim je poveo sa 16-11, ali su u završnici ove deonice Mihailović i Živanović sjajnim trojkama prednost sveli na zanemarljivu.

Mornar je u 4. minutu drugog kvartala uspeo da se spusti na samo -2 (28-26), ali su crveno-beli odolevali i trojkom Dobrića došli do prednosti od 34-28 dva minuta kasnije, kada je Pavićević zatražio tajmaut.

Nakon veoma efikasnog prvog poluvremena, i pravog šuterskog obračuna, domaći su održali 3 poena prednosti i pred odlazak na veliki odmor (41-38).

Bolje je tim Dejana Radonjića igrao nakon povratka na paret, kada je Volters pogodio trojku iz driblinga, a Vajt iskoristio asistenciju Kalinića za zakucavanje. Međutim, usledile su dve trojke Barana, kada je Radonjić morao da zatraži tajmaut. Nakon povratka na parket oba tima nisu uspevala da dođu do koša iz igre, ali je Zvezda poenima Vajta sa linije slobodnih bacanja ponovo povela (50-46).

Zvezda je konačno na kraju treće deonice stekla i dvocifrenu prednost, kada je trojkom Branka Lazića povela sa 61-50.

Šuterski obračun se nastavio i u poslednjoj četvrtini, sa Mihailovićem na jednoj i Lazićem i Davidovcem na drugoj strani, čijom serijom od 8-0 je domaći tim stekao novo najveće vođstvo na ovom meču (72-58), na oko šest minuta do kraja. Zvezdin univerzalac je bio posebno raspoložen na ovoj utakmici, i to sve više kako se približavao kraj, i blistao je na oba kraja terena.

Nije bilo povratka za Mornar, iako je uspeo da se spusti na -6 u jednom trenutku, koštao ih je veliki broj izgubljenih lopti (23), koji je nedopustiv u utakmici gde nema mnogo promašaja.

Na pola minuta do kraja čak su naterali trenera Zvezde da zatraži novi tajmaut, jer su smanjoli razliku na samo 5 poena, ali je Zvezda uspela da zadrži vreme sjajnim kretanjem lopte i atraktivnom fintom Kalinića.

Najefikasniji na utakmici bio je Vladimir Mihailović sa 26 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je junak Zvezde bio Dejan Davidovac sa 18, uz 5 skokova. Takođe veoma precizni Branko Lazić je upisao 13 poena, dok se Luka Mitrović istakao pod koševima sa 8 zabeleženih skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESLAVNA UVERTIRA ZA BORUSIJU: Ramos sprečio senzaciju davljenika u Parizu!

Fudbaleri Pariz Sen Žermena neprijatno su iznenadili pred svojim navijačima. U ligaškom duelu remizirali su sa Avrom 3:3. Nadoknadili...

POVEZANE OBJAVE